CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

31. 10. 2018

Subjekty:

ČPP dvakrát na stupních vítězů v soutěži Nejlepší pojišťovna

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP) získala v jubilejním desátém ročníku soutěže „Nejlepší pojišťovna 2018“ vyhlašované deníkem Hospodářské noviny dvě vynikající ocenění. V kategorii „Nejlepší neživotní pojišťovna“ ČPP obsadila počtvrté za sebou bronzovou příčku a v kategorii „Klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovna“ své umístění vylepšila a získala stříbrnou medaili.

„Velice si vážíme toho, že jsme v hlavní kategorii Nejlepší neživotní pojišťovna opět mezi třemi nejúspěšnějšími a ještě víc nás těší, že jsme se posunuli na druhé místo v kategorii Klientsky nepřívětivější neživotní pojišťovna,“ oceňuje výsledky soutěže generální ředitel ČPP Jaroslav Besperát. „Na image klientsky vlídné pojišťovny si velmi zakládáme. Neustále hledáme nové možnosti, jak naše produkty a služby zdokonalit. Spokojenost a projev důvěry našich klientů jsou pro nás v tomto případě tím nejvyšším oceněním,“ doplnil Besperát.

„Rád bych poděkoval všem zaměstnancům, spolupracovníkům a kolegům, protože jsou součástí tohoto úspěchu. Bez nich bychom nebyli tam, kde dnes jsme,“ uzavřel Besperát. Anketa patří na finančním trhu k nejobjektivnějším, komplexně hodnotí produkty a služby pojišťoven na základě detailní analýzy dat. V desátém ročníku projektu „Nejlepší pojišťovna“ bylo hodnoceno celkem 18 pojišťoven. Analytici je porovnávali z hlediska produktové nabídky a služeb, dostupnosti, komunikace a celkového přístupu ke klientovi a zaměřili se i na jejich hospodářské výsledky, které vypovídají o finanční stabilitě přihlášených společností.

ČPP patří do desítky největších pojišťoven na českém trhu. S více než 1,2 milionem smluv patří mezi tři největší hráče na trhu s povinným ručením. V roce 2017 rostla ČPP podle statistiky ČAP v oblasti neživotního pojištění o 5,2 % a posílila tak svou čtvrtou pozici největší neživotní pojišťovny v ČR. Tahounem segmentu bylo pojištění občanů o 17,6 % a pojištění průmyslu a podnikatelů s navýšením o 13,4 %. V životním pojištění dokázala v důležitém segmentu běžně placeného pojistného růst v roce 2017 o 15,9 % a jako v předešlých letech byla nejlepší z top desítky na trhu.

Slavnostní vyhlášení výsledků projektu Nejlepší banka 2018 a Nejlepší pojišťovna 2018, vyhlašovaném deníkem Hospodářské noviny, proběhlo včera v prostorách České národní banky za účasti zástupců hodnocených institucí a významných představitelů finančního sektoru České republiky.