CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

07. 06. 2021

Česká spořitelna se chystá podpořit rozvoj a růst firem: Zapojí se do programu COVID III – Invest

Podnikatelé a firmy, jejichž ekonomické aktivity byly zbržděny koronavirovou pandemií, získají výhodné podmínky pro financování investic.

Nový program COVID III – Invest, který Česká spořitelna připravuje společně s ČMZRB a ostatními bankami, umožní podnikatelům a firmám čerpat investiční úvěry až do výše 90 mil. Kč. ČMZRB poskytne ručení až do výše 90 % jistiny úvěru.

Přestože detailní parametry programu COVID III – Invest oznámí ČMZRB v nejbližších dnech, Česká spořitelna je již nyní v kontaktu s firmami, které projevily o podporu svých investičních programů.

S postupným rušením karanténních opatření začíná česká ekonomika velmi rychle ožívat. Věříme, že státem zaručené investiční úvěry pomohou našim firemním klientům znovu nastartovat a rozvíjet jejich podnikání a povedou k obnovení růstu,” říká Petr Vostrý, šéf tribu Korporátní Engagement České spořitelny.

Investiční úvěry až do výše 90 mil. Kč budou moci v rámci programu COVID III – Invest získat podnikatelé a firmy s maximálně 500 zaměstnanci (mohou však být součástí větší ekonomicky spjaté skupiny). Platnost záruky bude šest let, ovšem celková splatnost úvěru může být i delší.

Podrobnosti o chystaném programu COVID III – Invest a možném zapojení se do něj prostřednictvím České spořitelny, najdete na webu:  https://www.csas.cz/cs/firmy/podnikani-covid/uver-covid-invest

O úvěry v rámci programu COVID III – Invest budou podnikatelé a firmy moci žádat až do 31. prosince 2021. Vláda České republiky zároveň do konce letošního roku prodlouží platnost klasické podoby programu COVID III, který pomáhá firmám s pokrytím jejich provozního financování. Firmy budou navíc nově moci čerpat provozní a investiční úvěry v rámci obou programů i u více bank.