CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

26. 05. 2014

Subjekty:

Česká spořitelna je hlavním manažerem emise akcií společnosti Pivovary Lobkowicz Group, cena za akcii je 160 Kč

Hlavním manažerem emise akcií společnosti Pivovary Lobkowicz Group (PLG), která se na Burze cenných papírů Praha začne obchodovat ve středu 28. května, je Česká spořitelna. Konečná cena nabízených akcií pro institucionální a retailové investory je 160 Kč za akcii. Společnost mezi investory umístila celkem 2 300 000 kusů akcií, dalších 230 000 kusů prodali v rámci tzv. nadlimitní opce stávající akcionáři společnosti. Celkový objem nabídky dosáhl 404,8 milionu Kč, výnosy z prodeje akcií chce PLG využít především na další rozvoj, plánuje akvizice pivovarů, rozšíření své distribuční sítě a růst exportu.

Kromě investorů z České republiky projevili o akcie PLG zájem rovněž institucionální investoři z Rakouska, Polska, Maďarska a Slovenska. Pivovary Lobkowicz Group jsou čtvrtou největší českou pivovarnickou skupinou podle lokálních prodejů a pátou podle celkové produkce. Součástí skupiny jsou regionální pivovary v Protivíně, Uherském Brodě, Jihlavě, Rychtáři, Klášteru, Vysokém Chlumci a Černé Hoře, nejstarší z nich byl založen v už roce 1298.