CZK/€ 25.425 -0,14%

CZK/CHF 26.703 -0,46%

04. 04. 2019

Subjekty:

ČESKÁ POJIŠŤOVNA ZAHAJUJE LETNÍ SEZONU SE ZVÝHODNĚNOU NABÍDKOU POJIŠTĚNÍ PRO KARAVANY A OBYTNÉ VOZY

Česká pojišťovna přichází se zvýhodněnou nabídkou pojištění pro karavany a obytná auta. Reaguje tím na rostoucí oblíbenost cestování a rekreace v “domově na kolech”. Kromě pojištění samotných vozů či přívěsů a široké asistenční služby nabízí také možnost připojistit si zabudované vybavení vozu i věci uložené ve vozidle.

Češi v posledních letech přichází čím dál víc na chuť cestování v příbytku na kolech. Na dovolenou po tuzemsku i do zahraničí takto vyjíždí i několikrát ročně zhruba sto tisíc lidí. A právě na tento trend se Česká pojišťovna rozhodla reagovat rozšířením své nabídky o vylepšené pojištění pro karavany a obytné vozy. Ty totiž vyžadují komplexnější pojistku, než samotná osobní vozidla. „Cestování po vlastní ose ve vlastním příbytku je dobrodružství, ale snadno jej může překazit krádež nebo nehoda. Česká pojišťovna proto umožňuje kombinovat pojištění tak, aby pokrylo nejen škody na vlastním vozidle a doplňkové výbavě, ale i škody na majetku uvnitř vozidla,“ popisuje Ivana Buriánková, mluvčí České pojišťovny.

Na obytný vůz pojišťovna klientům zohlední bonus z osobního auta. Znamená to, že ti řidiči, kteří jezdí dlouhodobě bez nehod svým osobním vozem, budou mít pojištění obytného auta levnější. K obytnému autu je pak možné sjednat nadstandardní asistenční službu POHODA Extra za zvýhodněnou cenu, a to pouze za 700 Kč. Ta pomůže s celou řadou potíží, ke kterým může dojít jak v ČR, tak v zahraničí. Jedná se například o:

• odtah nepojízdného vozidla do nejbližšího smluvního nebo autorizovaného servisu, kde lze vozidlo opravit
  • pomoc při defektu pneumatiky, vybití akumulátoru, ztrátě klíčů či nedostatku/záměně paliva
  • zajištění úhrady nákladů na nocleh
  • náhradní dopravu osob a zavazadel domů, nebo do cíle cesty
  • repatriaci vozidla do místa určeného klientem

I pro karavan lze sjednat nadstandardní asistenční službu POHODA Extra za zvýhodněnou cenu 700 Kč. Na karavan je navíc možné zkopírovat asistenci v rámci povinného ručení z osobního vozu v případě, že má řidič pojištěnou asistenci POHODA Super nebo má sjednané povinné ručení ve variantě Comfort.

Možnosti pro pojištění obytného vozu a karavanu:

Pojištění movitých věcí – věci, které jsou pevně spojeny s obytným vozem či karavanem, jako např. vestavěná kuchyň, toaleta, vytápění apod., jsou nyní pojištěny v rámci havarijního pojištění.

Pojištění osobních věcí uložených ve vozidle – lze sjednat jako připojištění k pojištění obytného vozu či karavanu. Pojištěna jsou rizika odcizení a poškození či zničení věcí během nehody nebo vinou živelní škody. Vztahuje se na věci uložené v uzamčeném vozu či v karavanu vyjma hotovosti či dokladů. Pojištění se nevztahuje ani na výpočetní techniku, tu lze ale do limitu 15 tisíc korun pojistit v rámci pojištění domácnosti.

Pojištění jízdních kol – lze sjednat jako připojištění k pojištění obytného vozu či karavanu. Kola jsou pojištěna proti poškození při nehodě, živelní škodě a odcizení. V případě odcizení je podmínkou vyplacení pojistného plnění uložení kol v uzamčeném zavazadlovém prostoru nebo v uzamčeném nosiči např. na zádi obytného automobilu.