CZK/€ 25.200 +0,18%

17. 10. 2019

Subjekty:

ČESKÁ POJIŠŤOVNA NABÍZÍ V CENĚ MAJETKOVÉHO POJIŠTĚNÍ POHYBOVÁ A ZÁPLAVOVÁ ČIDLA

Česká pojišťovna vstupuje do oblasti internetu věcí a v ceně majetkového pojištění nabízí chytrá čidla. Klienti si mohou zvolit, zda si v ceně nově sjednaného pojištění pořídí pohybové, či záplavové čidlo. Pohybové čidlo hlásí poplach v případě zjištěného pohybu, záplavové, když je vystaveno vodě. Čidla fungují na kvalitní síti, která pokrývá 99,9 % území ČR.

Pohybové čidlo rozpozná manipulaci s předmětem, na kterém je umístěno. Můžete jej přichytit například na okna či dveře, ale třeba i na zahradní techniku a jízdní kola, která máte umístěné v garáži či ve sklepě. V případě pohybu vám vyšle čidlo informaci o poplachu prostřednictvím e-mailu, SMS nebo v podobě notifikace v mobilní aplikaci. Sami si přitom zvolíte, jaká forma upozornění vám vyhovuje nejvíce.

Záplavové čidlo reaguje při kontaktu s vodou. Dokáže detektovat únik vody například z pračky, myčky, z prasklé hadičky od WC či umyvadla. Díky tomu, že se o úniku vody dozvíte včas, můžete významným způsobem zmírnit dopad takové havárie.

Čidla jsou mobilní a lze je přemisťovat podle potřeby. Uvnitř jsou baterie, které v závislosti na použití vydrží dva až čtyř roky. Poté se dají snadno vyměnit.

Nárok na čidlo dle svého výběru má každý, kdo si na vybraných pobočkách pojišťovny do konce listopadu sjedná pojištění stavby, nebo domácnosti ve variantě Exclusive. Vybrané čidlo je pak rovněž v ceně pojištění rekreační nemovitosti. Budete-li chtít pořídit čidel více, nabídne vám jej Česká pojišťovna se slevou ve výši 50 % z ceny chytrého čidla.

Seznam obchodních míst a poboček, na kterých pojištění spolu s chytrým čidlem můžete pořídit, čítá přes 150 míst po celé republice a naleznete ho na webových stránkách www.ceskapojistovna.cz/cidla

Aby čidlo fungovalo, musí být připojeno k tzv. IoT síti*. Připojení čidla k síti je zpoplatněné. Každý den, kdy je čidlo zapnuté, stojí 1 korunu. Proto spolu s vybraným čidlem získají klienti také jeho bezplatný provoz na dva měsíce.

* IoT je zkratka pro internet věcí (Internet of Things). V praxi internet věcí představuje síť fyzických zařízení – například právě třeba chytrých čidel – která jsou vybavena softwarem, senzory a síťovou konektivitou. Ta umožňuje těmto zařízením propojit se a vyměňovat si data. Čidlo se sítí komunikuje nepřetržitě a stále tak hlídá, zda nedošlo ke kritické situaci.

Čidla, která k pojištění majetku poskytuje Česká pojišťovna, pro komunikaci využívají síť NarrowBand IoT společnosti Vodafone.