CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

31. 08. 2015

Česká mincovna na veletrhu Sběratel uvítá sportovní i herecké hvězdy

„Česká mincovna je jedním z našich ‚nejstarších‘ vystavovatelů. Veletrhu Sběratel se účastní již dvanáct let. A já pravidelnou účast vnímám tak, že odráží stabilitu firmy a posiluje v očích sběratelů její důvěryhodnost. Pro nás jako organizátora veletrhu je kontinuita důležitá, protože značka Česká mincovna má zvuk nejen u nás, ale také v zahraničí, takže přitahuje další vystavovatele,“ uvedl ředitel veletrhu Sběratel Jindřich Jirásek. „Veletrh považujeme za jednu z nejvýznamnějších událostí roku, kdy se můžeme setkat s našimi věrnými zákazníky. Proto se snažíme, aby program spojený s naší účastí byl co nejpestřejší a odrážel emisní program naší společnosti,“ doplnil Lukáš Jokl, marketingový manažer České mincovny.

Fotbalové legendy přivítají na stánek

Letos tak budou hned první den veletrhu v 11 hodin dopoledne prezentovat výtvarné návrhy „svých“ mincí fotbalové legendy Antonín Panenka a Karol Dobiaš. Mince s jejich portréty vyjdou v rámci série Československé fotbalové legendy jako pátá a šestá v pořadí, dohromady jich pak Mincovna vydá jedenáct. Antonín Panenka jako předseda správní rady Nadace fotbalových internacionálů zároveň převezme pro nadaci šek z výtěžku z prodeje dosud vydaných mincí.

Ve čtvrtek přijde i Dominik Hašek

Ve čtvrtek ve dvě hodiny po poledni na svém stánku Česká mincovna přivítá hokejovou hvězdu Dominika Haška, která se mezi zákazníky těší velké oblibě. Zlaté pamětní medaile s jeho portrétem byly letos v lednu vyprodány během několika dní. Dominik připomene dobročinný rozměr celé ražby. Část výtěžku z prodeje medailí totiž putuje na podporu projektů Nadace Terezy Maxové dětem.

Ještě předtím v jednu hodinu odpoledne uvede Mincovna také novou sběratelskou sérii jako poctu zesnulému medailérovi prof. Jiřímu Harcubovi, a to za účasti jeho manželky Zdeny Harcubové, akademických sochařů Jiřího Dostála a Jana Lukáše a bývalého člena České Filharmonie Jaroslava Kopáčka.

Páteční den bude plný zážitků

V pátek v 11 hodin dopoledne se koná autogramiáda herce Josefa Dvořáka, který propůjčil svůj hlas nezapomenutelným příběhům pro nejmenší. Na stánku České mincovny představí pamětní minci věnovanou jedné z nejkrásnějších pohádek z našich večerníčků – Maxipsu Fíkovi. Při této příležitosti převezme ocenění za celoživotní dílo.

Páteční odpoledne bude věnováno představení absolutoria – závěrečné práce Jiřího Hanuše, medailéra a čerstvého absolventa VOŠ v Jablonci nad Nisou a autora stříbrné dvousetkorunové mince k 25. výročí událostí 17. listopadu 1989.

Konference Trading Expo & Alternativní investice nabídne návod, jak investovat

Veletrh Sběratel provází na výstavišti po celé tři dny tematicky příbuzné akce Investor a Minerály a drahé kameny. Součástí toho je také konference Trading Expo & Alternativní investice, která se koná ve dnech 3. a 4. září jako doprovodný program veletrhu. Ta poskytne návod, jak začít investovat do různých typů alternativních komodit, a Karel Havránek z České mincovny zde uvede, do kterých pamětních mincí se za současné situace na trhu s drahými kovy vyplatí investovat.

Expozici České mincovny můžete navštívit ve dnech 3. – 5. 9. 2015 na stánku č. 320 na pražském výstavišti PVA Expo v Letňanech. Návštěvníci, kteří se na veletrh registrují přes webové stránky www.sberatel.info, získají vstupenku jen za 10 Kč a k tomu jako dárek sběratelský kalendářík s vyobrazením vůbec první české známky s automobilem Jeep.