Středa 14. dubna. Svátek má Vincenc.

Banka Ferratum Bank vstoupila na český trh

Banky 09.09.2014 | 14:13 2 Komentářů

Nová banka Ferratum Bank se chce v horizontu 3 let stát lídrem mezi on-line mobilními bankami v České republice. Banka se zaměřuje na mikro půjčky, klasické půjčky a financování spotřebitelských nákupů. Hlavní konkurenční výhodou společnosti Ferratum Bank je zákaznická podpora, která dokáže zajistit schválení půjčky 7 dní v týdnu a 24 hodin denně do 1 minuty. (Tisková zpráva: Ferratum Bank)

Ferratum Bank je součástí mezinárodní finanční skupiny Ferratum Group, kterou založil finský podnikatel Jorma Jokela. Ferratum Group založila své podnikání na tzv. mikro půjčkách, které jsou dle firemních statistik nejčastěji využívány ke krytí nedostatku financí před výplatou. „Od roku 2005, kdy jsem ve Finsku založil Ferratum, se podnikání zásadně změnilo. Způsobeno je to nástupem digitálních technologií a rozšířením chytrých telefonů. Zákazníci stále více vyžadují, aby jim jejich banka byla k dispozici sedm dní v týdnu a dvacet čtyři hodin denně“, vysvětluje Jorma Jokela, CEO a zakladatel Ferratum Group. Odhaduje se, že v roce 2017 bude 1 miliarda majitelů chytrých telefonů, využívat své přístroje k ovládání bankovního účtu[1]. „Rozhodli jsme se proto rozšířit služby svým zákazníkům o banku založenou na mobilních technologiích. V roce 2013 začala Ferratum Bank nabízet své služby na Slovensku a v Polsku. V letošním roce jsme začali působit v Litvě, Estonsku, Bulharsku a Německu. Nyní je Ferratum Bank i v České republice,“ dodává Jorma Jokela.

Ferratum Bank navazuje na své více jak sedmileté působení v České republice. Ferratum bank bude i nadále nabízet mikro půjčky, ale nově bude zajišťovat také spotřebitelské půjčky a financování nákupů v e-shopech tzv. FerBuy. „Naše strategie je založena na ovládání účtu a všech finančních transakcí pomocí mobilního telefonu. Počet uživatelů mobilních telefonů celosvětově každoročně roste v průměru o šedesát čtyři procent[2]. Obdobná situace je i v České republice. V Česku budeme naše služby zavádět postupně. Kompletní bankovní nabídka by měla být klientům k dispozici v příštím roce“, vysvětluje Gabriela Sikorová, country co-ordinator Ferratum Bank pro Českou republiku.

Filosofií společnosti Ferratum Bank je být svým klientům k dispozici 24/7 a schválit půjčku okamžitě a peníze na účet do 1 minuty. „Vize Ferratum Bank je získat v České republice přes milion pravidelných uživatelů aplikace mobilního bankovnictví Ferratum Bank“, dodává Gabriela Sikorová.

[1] Zdroj: GFT 2013

[2] Bain Company 2013 „The Age of Curation: From Abundance to Discovery“

2 komentáře: “Banka Ferratum Bank vstoupila na český trh”

1. Evule napsal:

Ferratum doporučuji, půjčila jsem si na http://123ferra­tum.cz 4 tisíce a schválení proběhlo během pár minut. Je to rychlá půjčka.