CZK/€ 24.610 +0,18%

02. 05. 2019

Subjekty:

Banka CREDITAS zvyšuje sazby u spořicího účtu až na 1,3 % ročně

Banka CREDITAS od 6. května zvyšuje sazby na spořicím účtu o 0,2 procentního bodu. Klienti nově získají sazbu až 1,3 % ročně. Vklady na spořicím účtu CREDITAS jsou bez omezení výše vkladu, čím víc klient spoří, tím větší získá úrok. Při vkladech do 750 000 korun získají klienti na spořicím účtu nově 1,1 % ročně, částka nad tento limit je úročena sazbou 1,3 %. U termínovaných vkladů banka nabízí až 3,1 % p. a.

„Chceme být trvale mezi nejlepšími nabídkami na trhu a s tím souvisí průběžné zvyšování sazeb na spořicích produktech. Na rozdíl od jiných bank vysoké vklady na spořicím účtu vítáme a odměňujeme,“ říká Věra Pavlišová, ředitelka Úseku retailu Banky CREDITAS.

U spořicího účtu Banka CREDITAS na rozdíl od konkurence dává klientům s vyššími úložkami vyšší sazbu. Aktuálně jsou zde uložené prostředky úročeny roční sazbou 1,1 % pro zůstatek do 750 000 korun a 1,3 % pro částku nad tuto hranici. Creditas nabízí spořicí účet bez omezení výše vkladu a bez podmínek. Klient má peníze kdykoliv k dispozici.

Spořicí účet
Měna CZK
Základní úroková sazba v pásmu Vkladu 0 – 749 999,99 Kč včetně  1,1 % p.a.
Základní úroková sazba v pásmu Vkladu 750 000,00 Kč a více  1,3 % p.a.

Termínované vklady jsou nabízeny se splatnostmi v délce 1, 2, 3, 5, 7 a 10 let. U vkladů se splatností 5 a více let si klienti mohou vybrat z varianty přípisu úroků měsíčně nebo k datu splatnosti. U všech vkladů lze bez sankce vybrat předčasně až pětinu uložených prostředků. Nejvyšší sazba (3,1 % p.a.) je u vkladu na 10 let s připsáním úroků na konci trvání. Vklad nabízí banka CREDITAS v korunách i v eurech, minimální výše korunového termínového vkladu je 5 000 Kč.

Banka také nabízí bezkonkurenčně úročený běžný účet Richee, který lze získat přes stejnojmennou multibankovní aplikaci. Ten nabízí základní sazbu 1,5 % p.a. pro vklady do 300 tisíc korun, částka nad tuto hranici je úročena 0,5 % ročně.