Čtvrtek 09. dubna. Svátek má Dušan.

Apple se opět překonává

Investice 28.04.2015 | 16:33 0 Komentářů

„Apple výrazně překonal odhady analytiků zejména díky nečekaně vysoké prodejnosti iPhone 6 a silným tržbám z Číny. Společnost reportovala zisk za první čtvrtletí 2015 ve výši $2,33 na akcii a tržby $58,01 miliardy.  Za úspěchem stojí vysoké prodeje iPhone (61,2 milionu), které výrazně předčily i ty nejoptimističtější odhady. (Tisková zpráva: Lynx)

Počet prodaných iPhone meziročně vzrostl o 40 % a objem tržeb dokonce o 55
%. Nová verze iPhone byla podle očekávání velmi kladně přijata zejména v Číně, kde se prodalo meziročně o 72 % více telefonů. Čína se tak stala druhým největším trhem pro Apple, když v objemu tržeb předčila Evropu. Apple také zmínil, že iPhone 6 vykazuje vyšší míru konverze uživatelů, kteří odkládají starý iPhone a kupují nový.

Meziroční růst zisku Apple o 33 % podpořil zejména růst hrubých marží, které dosáhly 40,8 % oproti firmou očekávaným 39,5 %. Průměrná prodejní cena  iPhone vzrostla meziročně o $60 na $659.

Investory Apple potěšil uvedením nového programu na návrat kapitálu akcionářům ve výši $200 miliard do března 2017. Čtvrtletně vyplácená dividenda vzroste o 11 % na 52 centů na akcii. Zpětný odkup akcií také vzroste. Akcie Apple reagovaly růstem na nová historická maxima,“ říká Jonáš Mlýnek, Lynx (Lynxbroker.cz).

Tweet 20
Tagy Apple