Sobota 31. října. Svátek má Štěpánka.

Air Bank meziročně snížila ztrátu za tři čtvrtletí o 83 % na 66,2 mil. Kč

Banky Air Bank 11.11.2013 | 15:08 0 Komentářů

Air Bank se nadále daří meziročně zlepšovat své finanční výsledky. Čistou ztrátu za prvních devět měsíců snížila z loňských 398,2 milionu Kč na letošních 66,2 milionu Kč. Meziročně je to o 83 % lepší výsledek. Do zisku se Air Bank plánuje dostat v roce 2015, ve čtvrtém roce od vstupu na trh.

Air Bank byla v dosavadním průběhu roku 2013 obchodně velmi úspěšná. Počet klientů k 30. září 2013 meziročně vzrostl o 185 % na více než 186 tisíc, objem vkladů klientů meziročně narostl o 77 % na 44 miliard Kč.

„Důležitým faktorem pro budoucí ziskovost banky je úspěšný start poskytování spotřebitelských úvěrů, které Air Bank spustila v říjnu 2012. Od ledna do konce září letošního roku jsme retailovým zákazníkům poskytli úvěry v objemu 1,9 miliardy korun,“ řekl Pavel Pfauser, finanční ředitel ve společnosti Air Bank.

K rychlému růstu poskytnutých úvěrů pomohla i nová služba refinancování, kterou Air Bank spustila na začátku letošního července. Na přelomu roku plánuje Air Bank rozšířit svou nabídku úvěrů také o konsolidaci více úvěrů do jednoho.

Vedle rostoucích výnosů ze spotřebitelských úvěrů přispěly k výraznému snížení ztráty banky především výnosy z dluhopisového portfolia banky a z prostředků umístěných v rámci skupiny PPF. Čisté provozní výnosy banky se tak zvýšily oproti stejnému období loni téměř stonásobně na 549 milionů Kč.

Přestože Air Bank rychle rostla, nabírala další zaměstnance a otevřela i několik nových poboček, její provozní náklady se meziročně zvýšily jen o 24 % na 614 milionů Kč.

Klíčové ukazatele (v tis. Kč)

30. 9. 2013

30. 9. 2012