Středa 21. října. Svátek má Brigita.

Air Bank hospodařila v 1. čtvrtletí 2014 se ziskem 39 mil. Kč

Banky Air Bank 12.05.2014 | 14:29 0 Komentářů

Air Bank hospodařila v 1. čtvrtletí 2014 s čistým ziskem ve výši 39 milionů korun. Banka vykázala zisk 61 mil. Kč už ve stejném období loni, letos se jí to ale podařilo bez vlivu mimořádných výnosů. Air Bank také letos vůbec poprvé očekává zisk i za celý rok.

Air Bank celkově pokračuje v rychlém růstu. Počet klientů ke konci března 2014 se meziročně zvýšil o 111 % na 242 tisíc. Počet otevřených běžných účtů vzrostl o 175 % na 186 tisíc a počet spořicích účtů o 79 % na 176 tisíc. Spolu s tím se zvýšil i objem vkladů klientů o 25 % na 47 miliard korun.

Vůbec nejrychleji rostoucím produktem se ale v meziročním srovnání staly spotřebitelské úvěry. Výše čistého portfolia spotřebitelských úvěrů se meziročně zvýšila o 476 % na 3,5 miliardy korun. Jen v prvním čtvrtletí letošního roku poskytla Air Bank klientům spotřebitelské úvěry v objemu téměř 1 miliardy korun.

Díky pozitivnímu vývoji obchodních i finančních výsledků očekává Air Bank kladný hospodářský výsledek už v letošním roce. Původně se plánovala dostat do zisku až v roce 2015.