CZK/€ 24.550 -0,57%

02. 03. 2016

Subjekty:

ABH Holdings odstoupila od koupě Zuno

Zuno zůstává samostatnou, plně regulovanou rakouskou bankou. Další postup RBI vyhodnocuje.

„Odstoupení ABHH od kontraktu nemá žádný vliv na klienty banky Zuno v České republice a na Slovensku. Jejich vklady jsou i nadále chráněny podle rakouského zákona o ochraně vkladů,“ řekl Oyvind Oanes, generální ředitel Zuno.

Smlouva mezi RBI a ABHH o prodeji Zuno banky byla podepsána v září 2015, dosud ji však neschválily regulační orgány. Zuno tak na Slovensku a v Čechách pokračuje ve své činnosti jako plnohodnotná banka, která nabízí široké portfolio produktů (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka, refinancování, kreditní karta nebo přečerpání).

Důvod prodeje Zuno ze strany RBI byl snížení složitosti a minimalizace aktivit, které se v rámci skupiny překrývají. RBI znovu zváží další kroky, mezi něž patří celý nebo částečný prodej banky.

Banka Zuno má 290 000 zákazníků, 21 miliard Kč v depozitech, s objemem úvěrů ve výši přes dvě miliardy Kč a dvě stovky zaměstnanců.

Zuno je držitelem bankovní licence udělené Rakouským úřadem pro dohled nad finančním trhem a zatím stále působí jako dceřiná společnost RBI.