CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

17. 12. 2018

0 komentářů

Tesle se daří. Mezi automobilkami jde o nejlepší investici

 

S automobilovou společností Tesla to není úplně jednoduché. Každá hláška jejího zakladatele Elona Muska na Twitteru může ovlivnit vývoj akcií. Letošní rok byl jak pro Teslu, tak pro Elona Muska jeden z nejnáročnějších. Teď se ale začíná blýskat na lepší časy.

Loading



 

Automobilka je v poslední době v černých číslech. Navíc do jejího vedení byly posazeny další posily, produkce nového Modelu 3 se začíná stabilizovat a Tesla postupně chystá produkci dalších nových modelů, mezi kterými nechybí supersport Tesla Roadster, zmenšené SUV Model Y nebo plně elektrické kamiony Tesla Semi.

Mnoho lidí Tesle letos přestalo věřit, ale nakonec se firma odrazila ode dna a žádný krach se nekonal. Podle odborníků je Tesla nejlepší letošní investicí mezi automobilkami vůbec.

N začátku ledna se akcie Tesly pohybovaly na hranici 320 dolarů, tento pátek se Tesla posunula i přes strmé poklesy a růsty na moment až na 377,4 dolaru, což je 18procentní výnos.

V pátek Tesla ukončila obchodování na 365,7 dolaru, což je stále více než 14procentní růst. Přitom před dvěma měsíci se hodnota akcií pohybovala o řád níže a spadla až na 260 dolarů. V meziročním srovnání jde při této hodnotě o osmiprocentní růst.

REKLAMA

Problém ostatních automobilek je, že zájem o určité kategorie automobilů totiž neustále klesá a tržby kolísají. Výrobci aut zapomněli na fakt, že je již rok 2018 a svět se postupně snaží odvracet od standardních paliv k alternativám, které mohou být šetrnější k životnímu prostředí a zároveň i dostupnější pro výrobu.
Zdroj : Czechcrunch.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *