CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

01. 12. 2022

0 komentářů

Zaostřeno na dluhopis – České nanovlákno III

 

Představujeme další z řady dluhopisů emitovaných společností RESPILON Nanofibers, která se věnuje komercializaci nanovláken. Dluhopisy slouží k financování výroby unikátního kosmetického produktu RespiBeauty a jeho uvedení na světový trh. Emise byla vydána 1. listopadu 2022 a její celkový objem činí 24 500 000 CZK. Jmenovitá hodnota dluhopisu, který je úročen 11 % p. a., je 50 000 korun. Úroky jsou investorům vypláceny pravidelně každý měsíc počínaje datem 1. prosince 2022.

Loading



 

Unikátní kosmetický produkt

Kosmetika RespiBeauty se vyrábí pomocí revoluční nanovlákenné technologie Neunex, kterou Respilon vyvinul a nechal si patentovat. Jedná se o enkapsulaci látek do nanovláken, díky které vznikl materiál DrySerum (suché sérum) – jedinečný produkt respibeauty®, který je bez vody a obsahuje 100 % aktivních a přírodních látek. Proto přináší jedinečné výsledky a jeho výroba je současně šetrná k přírodě.

Dle nezávislých klinických testů renomované kosmetické laboratoře Bionos dokáže novinka během 7 dnů aktivního používání redukovat vrásky až o 20 %, aktivuje tvorbu vlastního kolagenu a funguje jako ochranný štít. Jako jediný „skin care“ produkt na trhu je navíc 100% vyráběn z čistě aktivních látek bez konzervantů a aditiv, čímž se vymyká kosmetickému standardu.

REKLAMA

Zájem koncových zákazníků i světových lídrů v kosmetickém průmyslu si Emitent ověřil na veletrzích v Soulu, Johannesburgu a Dubaji a už v roce 2023 s ním chce dosahovat měsíčních tržeb cca 30 milionů korun.

Kosmetický průmysl je odvětvím, které vykazuje stabilní růst i v dobách ekonomických krizí. Pro firmu Respilon to znamená vstup na trh s produktem, který nepodléhá sezónnosti.

Informace o emitentovi

Emitent je součástí skupiny Respilon jejíž mateřskou společností je společnost RESPILON LIMITED, reg. č. UK 10324866. Celá skupina se od roku 2013 zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej produktů z nanovláken, mezi které patří například ochranné masky používané ve zdravotnictví, respirátory a ochranné sítě do oken nejen v domácnostech, ale také v nemocnicích a kancelářích. V covidovém roce 2020 firma uvedla na trh unikátní samosterilizační respirátory řady VK. Jediným společníkem Emitenta je společnost RESPILON Czech s.r.o. Produkty se vyrábějí primárně v České republice a zahraniční trhy z části pokrývají i výrobní kapacity zahraničních partnerů. Respilon má pobočky například ve Velké Británii, USA a Číně.

Firma všechny tři předcházející emise dluhopisů řádně a včas splatila. Díky tomu získala od expertního portálu Dluhopisy.cz označení „Osvědčený emitent“.

Majetek skupiny Respilon zahrnuje strojní vybavení v hodnotě cca 30 milionů, licence a patentované technologie v hodnotě 40 milionů a zásoby v hodnotě 40 milionů. Celkem cca 110 milionů korun.

V roce 2023 Respilon očekává celkové tržby okolo 800 milionů se ziskem cca 300 milionů a 50% růstem v následujících dvou letech.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *