CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Začíná velká česko-slovenská soutěž o Porsche Cayman

 


 

V posledním roce nás trhy hodně překvapovaly, dočkali jsme se historických rekordů na některých měnových párech, rekordně vysokých cen komodit a akciových trhů jak na houpačce. Investování na těchto trzích je ve světě velice populární, vzhledem k tomu, že všech pohybů na trzích lze využít ve vlastní prospěch, a proto cílem této soutěže je také propagace těchto trhů na českém a slovenském trhu.

Co to ale vlastně znamená, velká česko-slovenská investiční soutěž? Jednoduše, že soutěž je organizována společně českou a slovenskou pobočkou X-Trade Brokers a probíhá současně na Slovensku a v Česku, kdy Češi a Slováci si tak kromě hlavní ceny podělí i 10 notebooků značky Acer.

Vlastní prostředky nepotřebujete

Půjde především o zábavnou hru, kde jedinou odměnou jsou soutěžní ceny, ale celá soutěž je založena na reálných datech, tedy na skutečném vývoji na trhu. To dává účastníkovi jedinečnou příležitost vyzkoušet si obchodovat před tím, než se rozhodne začít skutečně obchodovat na reálném účtu, a tentokrát může i vyhrát některou z atraktivních cen. Hlavní cenou pro vítěze je luxusní automobil Porsche Cayman, včetně zaplacené daně z výhry. Vítězem se stává ten, kdo v průběhu soutěže od 1. do 30. října zhodnotí svůj počáteční kapitál nejvíce.

Je nutné zdůraznit, že počáteční kapitál jsou virtuální peníze, jedná se o vklad, který bude účastníkovi přidělen, nemusí proto sám vkládat žádné peníze. Nevznikají mu proto žádné závazky ani povinnosti, ale taktéž nemá nárok na případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

Investování pomocí CFD kontraktů

Investování probíhá pomocí jednoduché internetové platformy, kterou si účastníci stáhnou do počítače ze stránek společnosti. V rámci platformy jsou k dispozici grafy a také ku příkladu nástroje technické analýzy. Lze zde spekulovat jak na pokles tak růst ceny, a to pomocí CFD kontraktů neboli kontraktů na vyrovnání cenového rozdílu.

REKLAMA

Platforma nabízí obchodování s komoditami jako je ropa, zlato, stříbro, pšenice, kukuřice, měď, hliník a jiné, celkem 26 různých komodit. Dále je možno investovat na měnovém trhu pomocí nákupu či prodeje jednotlivých měnových párů. Nabízíme všechny hlavní měnové páry, např. euro-dolar, libra-dolar, dolar-japonský yen a dolar-švýcarský frank. Dále i měny jako je australský dolar, novozélandský dolar nebo česká koruna, k tomu i křížové páry jako jsou ku příkladu australský dolar k japonskému yenu apod. Celkem 41 měnových párů. Je také možno investovat do akciových indexů jako jsou americký Nasdaq, britský FTSE nebo pražský PX. Celkem nabízíme 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly.

Registrace od 15. září

Do soutěže je možno se registrovat od 15. září na stránkách http://www.xtb.cz/, stáhnout si platformu a založit si soutěžní účet. Na tomto účtu se účastníci mohou s trhy seznámit a procvičit si obchodování až do začátku soutěže 1. října, kdy se objem prostředků na všech soutěžních účtech nastaví zpět na startovací částku 200 000 Kč. Soutěžící mají možnost nejen se seznámit s investováním a ověřit si, jestli mají pro investování cit ale i zažít skvělou zábavu.

Autorka je analytičkou X-Trade Brokers.
Foto: Porsche.cz

Server Investujeme.cz je mediálním partnerem soutěže.

Loading

Vstoupit do diskuze 10 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • FL

    15 září, 2008

    Jaka je sance na vyhru toho Porsche? 🙂

    Odpovědět

  • nic moc

    15 září, 2008

    asi takhle. vsadim se s vama o co chcete, ze vy to nebudete…

    Odpovědět

  • FL

    15 září, 2008

    Nic moc, dobre, o co ?

    Odpovědět

  • nic moc

    15 září, 2008

    o flasku pravyho sampanskyho?

    Odpovědět

  • FL

    15 září, 2008

    ASpon bych mel cim to porsche pokrtit ;-D

    Odpovědět

  • m.a.c.a

    15 září, 2008

    Treba o Porsche Cayman?:)

    Odpovědět

  • Ondřej Záruba

    15 září, 2008

    Tyhle soutěže nemají smysl.Kdo zhodnotí nejvíc?Co třeba kdyby se udělala soutěž o investora s nejlepším Sharpem.Tady investor,který udělá třeba 30% výnos p.a.,sotva vyhraje a přitom v reálu je to supr,pokud to nestojí moc nervů.Takhle bude strategie ultra agresivní,když nejde o skutečné peníze.

    Odpovědět

  • FL

    15 září, 2008

    ono staci,ze minuly vyherci udelali 2000% zhodnoceni za mesic, to je opravdu silne agresivni a hlavne bych chtel videt kdo na to ma v realu nervy

    Odpovědět

  • Ondřej Záruba

    15 září, 2008

    To se dělá jinak.Víc účtů a z deseti ztrátových trefíte třeba jeden.V reálu nesmysl.Leda barterem v Nigérii:-)Tam i víc.

    Odpovědět

  • Anonym

    15 září, 2008

    Přesně tak. Co nám tak asi tato soutěž řekne o schopnostech investora? Sharpe je dobrý nápad, ale nehodí se pro hedging. Takže buď omezit strategie a nebo určit investiční „mantinely“. Sláva

    Odpovědět