CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Třetí nová banka je tu. Equa bank představuje svou nabídku

 


 

Letos se s novými bankami opravdu roztrhl pytel. Po ZUNO Bank se veřejnosti představila Air bank a nyní zahájila činnost staronová Equa bank.

Equa bank přebírá pět tisíc stávajících klientů Banco Popolare a má odvážné vyhlídky. Do pěti let chce mít v České republice 350 tisíc klientů. Zatím má jen sedm poboček, ale další prý budou rychle přibývat.

Základem naší nové nabídky je řada nových a na českém trhu jedinečných produktů spolu s nejmodernějším a nejpokročilejším systémem pro internetové bankovnictví,“ říká generální ředitel Equa bank David Putts. „Přinášíme inovace a transparentnost, aniž bychom ztráceli cokoli ze standardní nabídky tradičních bankovních služeb. Pro klienty, kteří preferují osobní kontakt, jsou připraveni naši poradci v pobočkách, finančních centrech a klientském telefonním servisu. Equa bank je stabilní, kapitálově silná společnost a dnešními změnami se oficiálně stává univerzální bankou střední velikosti na národní úrovni,“ dodává Putts.

Motto banky:
Simply better banking“ (Jednoduše lepší bankovnictví)

Equa bank nebude mít své vlastní bankomaty, respektive za svoje považuje úplně všechny. Za výběr z jakéhokoli bankomatu v České republice a v zahraničí zaplatíte 9 korun. Účet si u této banky můžete založit v korunách, eurech nebo dolarech.

Banka se rozhodla, že nejprve své produkty nabídne na vyzkoušení. To znamená, že po dobu tří měsíců od založení účtu, nebudete platit žádné poplatky. Pokud budete aktivním klientem banky, bude pro vás běžný účet zdarma i nadále. Za aktivního klienta banka považuje toho, kdo bude mít na účtu obrat minimálně 15 tisíc korun nebo bude mít souhrnná depozita nad 150 tisíc korun, případně si od banky vezme hypoteční úvěr. Hypotéky se však začnou nabízet až v říjnu.

Po hypotékách se Equa bank chystá zavést kontokorent, spotřebitelský úvěr a produkty pro malé a střední podniky.

Ochutnávka ze sazebníku

Služba Cena
Výběr z bankomatu 9 Kč
Vedení účtu při neaktivním využívání služeb banky  99 Kč
Povolené přečerpání běžného účtu (aktivace) 99 Kč
Povolené přečerpání běžného účtu (využití) Zdarma
Trvalý příkaz Zdarma
Inkaso Zdarma
Domácí platba odchozí (ze spořicího účtu) 9 Kč
Domácí platba příchozí i odchozí Zdarma
Vydání karty embosované 99 Kč
Vydání karty neembosované Zdarma

Úrok na spořicím účtu je 2,3 % p.a. a bude připisován měsíčně.Termínované vklady nabízí banka ve čtyřech variantách: tříměsíční s úrokem 1,7 %, šestiměsíční s úrokem 1,9 %, 12 měsíční s úrokem 2,1 % a 36 měsíční s tříprocentním úročením.

Mobilní bankovnictví pro Androidy i iPhony

Banka také sází na internetové a mobilní bankovnictví. „Řada lidí se bojí, že jejich kartu může na internetu někdo zneužít, a proto je často pro platby na internetu blokují, jejich případné odblokování ale není okamžité,“ uvedl Ondřej Moravec, provozní ředitel Equa bank. „Internetové bankovnictví Equa bank ale umožňuje klientovi zablokovat kartu pro platby na internetu, potom podle aktuální potřeby placení povolit a následně kartu opět zablokovat. Je to otázka několika kliknutí v internetovém bankovnictví. Stejně tak to funguje s limity pro výběr hotovosti z bankomatů. Klient je může v rozmezí komplexních podmínek na svém účtu sám zvyšovat a snižovat tak, jak právě potřebuje,“ vysvětlil Moravec.

Mobilní bankovnictví bude spuštěno v pondělí 26. září a bude nejspíš pro Android a pro chytré telefony od Applu. Uspořádání mobilní aplikace bude stejné, jako u internetového bankovnictví.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *