CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Strukturální model prodeje prokázal svou životaschopnost

 


 

Může a za jakých okolností být finanční poradenství v rámci MLM struktury kvalitní?

Strukturální model prodeje a s ním spojená vnitřní organizace firmy prokázal za několik desetiletí své existence svoji dlouhodobou životaschopnost. A to v různých segmentech podnikání. Důkazem toho je i to, že OVB na českém trhu tento model používá již 23 let a na trhu evropském pak 46 let.

Finančnictví je jedním z nejvíce regulovaných odvětví. Jak na úrovni produktů, viz poslední vývoj v regulaci životního pojištění a zákona o úvěrech, tak na úrovni fungování jednotlivých firem daných požadavky dozorových orgánů. Důležité jsou samozřejmě i samoregulační mechanismy a to jak na úrovni asociací, tak na úrovni jednotlivých firem.

OVB například dlouhodobě podporuje oborovou iniciativu vzniku registru smluv životního pojištění a poradců, kteří je sjednávají. Ta má sloužit k identifikaci systematického rušení a přepojišťování smluv a identifikaci poradců, kteří svoji práci nedělají kvalitně. To by kvalitě finančního poradenství pomohlo.

Jak velký tlak vytváří vaše či obecně finančně poradenské společnosti tlak na růst prostřednictvím náborů, zejména nováčků?

REKLAMA

Tak jako v každém podnikání je nábor nových spolupracovníků důležitým momentem organického růstu firmy. Finanční poradenství obecně, podíváme-li se na čísla náborů a odchodů napříč celým trhem, vykazuje vyšší obrátkovost, než na jakou jsme zvyklí z jiných oborů fungujících na zaměstnaneckém principu.

Nábory nových spolupracovníků jsou pro fungování samozřejmě důležité. A to jak finančních poradců se zkušeností z finančního trhu, což preferujeme, tak samozřejmě i nováčků. Všichni procházejí školeními, zapracováním a certifikací v souladu se zákonnými požadavky.

Loading

Vstoupit do diskuze 7 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • hkvwslsvd

    25 září, 2010

    n0niiz qxjpbauyegbb, [url=http://fwbfzboloecb.com/]fwbfzboloecb[/url], [link=http://bvdvxkjsxrsi.com/]bvdvxkjsxrsi[/link], http://ldiounlajgwg.com/

    Odpovědět

  • Jan Dvořák

    3 října, 2016

    Je to dobytek, stejně jako Borkovec

    Odpovědět

  • PK

    3 října, 2016

    závistivý Honzík :-)

    Odpovědět

  • 3 října, 2016

    Odpovědi opět jak od politika…má ve vedení OVB alespoň někdo špetku soudnosti a poctivé sebereflexe ? Co je to prosím za argument, že „strukturální model prodeje prokázal za několik desetiletí své existence svoji dlouhodobou životaschopnost“ ? To že něco dělám 23 let špatně přece neznamená, že je to životaschopné, nebo snad ano ? Vlastně jak se to vezme, že…

    Proč nikdo v OVB nemá koule na to nazývat věci a procesy pravými jmény, i když to bolí, neboť je to pravda ? Odpovím si sám: protože provize.

    Odpovědět

  • Anton

    3 října, 2016

    To je jak z nejake prirucky z minuleho stoleti. Negativni slovo vypustime ze slovniku (MLM) a nahradime necim neutralnim (strukturalni). To musel poradit nejaky MBA inteligent.

    Dalsi dukaz nereformovatel­nosti. Asi jako komunismus.

    Odpovědět

  • diviš

    7 října, 2016

    a tak prokazuje života schopnost, ono kolikrát zbavyt se těch největších zvěrstev trvá nejdéle.

    Odpovědět

  • Koudelka

    8 října, 2016

    Čtouc rozhovor – tak si říkám, jsou horší kecy jeho nebo Knappa. Obojí takové žoldácké.
    Ovšem „bohatost a hloubka myšlenek“ Řezníka ukazuje na blížící se konec OVB nebo aspoň stávající podoby OVB.
    Buď jak buď krysy již loď opouštějí. Některé jen přes cestu.

    Odpovědět