CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 05. 2023

0 komentářů

Poptávka po bitcoinech nadále klesá, protože trhy se nervózně blíží k druhé polovině roku

 

Kryptoměna začala týden těsně nad 26 500 dolary na platformě eToro, na začátku týdne se vyšplhala na něco málo přes 27 250 dolarů a poté se propadla pod 26 250 dolarů. V současné době se však pohybuje kolem 26 550 USD, což podtrhuje vyčkávací přístup, který na trzích převládá.

Loading



 

Ethereum zakončilo týden kolem 1790 USD, což je mírný nárůst oproti výchozí pozici 1770 USD, ale oscilovalo mezi maximy nad 1820 USD a minimy pod 1760 USD.

Nejistota na trzích je nadále poháněna vyčkáváním a sledováním kroků centrálních bank. Předseda amerického Fedu Jerome Powell v pátek naznačil, že zvyšování sazeb by se nyní mohlo pozastavit. Centrální banka si však v posledních měsících získala mezi trhy pověst poněkud nespolehlivého partnera, takže pohyby aktiv se obchodují v nejistotě.

Strike se přesouvá do Salvadoru a přechází do celosvětového měřítka

Společnost Strike, která se zabývá bitcoinovými platbami, oznámila, že stěhuje své sídlo do bitcoinově přátelského Salvadoru a zároveň rozšiřuje svou platební síť na 65 trhů.

Firma je považována za klíčového hráče v růstu přijetí bitcoinu, zejména proto, že využívá síť k vytvoření platební infrastruktury. Rozšíření na tak velkou základnu by mohlo mít seismické důsledky pro poptávku po kryptoměně, zejména při expanzi do regionů, jako je Argentina, kde je místní měna vysoce znehodnocena inflací.

REKLAMA

Zajímavý je také přesun sídla do bitcoinu přátelského Salvadoru – v USA se vedou poměrně vážné diskuse o tom, jak je krypto regulováno. Pro inovativní firmy, jako je Strike, to vytváří neúnosně nejisté prostředí, v němž mohou působit a zároveň se snažit růst. Dokud se to nevyřeší, očekávejte, že uvidíte více subjektů v pohybu.

Grayscale má další pokus o bitcoinový ETF

Společnost Grayscale, která se zabývá správou kryptoaktiv, se podle FT znovu pokouší o spuštění bitcoinového ETF – což regulační orgány v USA dosud odmítaly povolit. Zdá se, že plánem není předložit 100% bitcoinový ETF založený na spotové ceně, ale spíše jako součást širšího portfolia zaměřeného na bitcoin.

Dosud bylo v USA povoleno investovat do bitcoinových ETF pouze prostřednictvím futures kontraktů na Chicagské komoditní burze, nikoliv prostřednictvím spotové ceny kryptoaktiva. Zatímco ETF se spotovou cenou jsou k dispozici na mezinárodní úrovni, jeho neexistence v USA vynechala klíčový trh pro toto kryptoaktivum.

Přitažlivost ETF se spotovou cenou bitcoinu spočívá v tom, že investoři budou moci vlastnit kryptoaktiva bez nutnosti je skutečně držet a provádět transakce prostřednictvím sítě, místo toho budou nakupovat tradiční finanční nástroje (TradFi) prostřednictvím institucí TradFi. Pokud by to bylo povoleno, mohlo by to mít transformační účinek na poptávku.

Uložte si bitcoiny na starém gameboyi

Kryptografický startup Keyp vyvíjí způsob, jak mohou majitelé bitcoinů ukládat své tokeny na starý gameboy. Tento proces zahrnuje hraní jakési hry na gameboyi, která odemyká seed fráze v náhodných úkolech a interakcích.

Pomineme-li triky, kryptopeněženky se v současné době stávají stále důležitější součástí ekosystému. Uživatelé již nějakou dobu bojují s obtížnou UX, která je překážkou jejich přijetí. Ukládání bitcoinů na gameboyi je jednoznačně novinkou, ale podtrhuje důležitý vývoj v oblasti ukládání kryptoaktiv.

V konečném důsledku je osobní úložiště digitálních peněženek nedílným aspektem kryptografického ekosystému. Přestože vytváří jistotu vlastní úschovy, je nezbytné pečlivě ukládat seed fráze a bezpečnostní informace, aby nedošlo k úplné ztrátě kontroly nad těmito kryptoaktivy.

Autor: Simona Peterse, analytik trhů s kryptoměnami eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *