CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Návod: Kolik potřebujete naspořit do důchodu?

 


 

Spočítat zhodnocení včetně složených úroků či současnou hodnotu budoucího majetku je poměrně snadné. Není těžké ani spočítat, kolik budete potřebovat naspořit na důchod a kolik budete muset měsíčně odkládat. Těžké to není… ale jak na to?

V zásadě stačí využít několik málo vzorců finanční matematiky. Můžete docílit velmi přesného výsledku, který bude ale vždy nepřesný. Všechny vzorce počítají s určitým výnosem či mírou inflace… a ani jedno předem neznáme a můžeme pouze odhadovat. Vždyť i úrokové sazby "bezpečných" spořicích účtů kolísají. Přesto výsledky velmi dobře napoví, zda jste dobře zajištěni na léta odpočinku.

Úročitel aneb Budoucí hodnota

Nejjednodušším hojně užívaným vzorcem je "úročitel". S jeho pomocí lze vypočítat budoucí hodnotu např. vkladu či nemovitosti, pokud známe nebo odhadneme zhodnocení.

Úročitel: (1 + i)n

i … úroková míra (či očekávané zhodnocení)

n … počet let zhodnocování

REKLAMA

S úročitelem naložíme tak, že současnou hodnotu (např. vklad uložený v bance či cenu nemovitosti) vynásobíme výsledkem úročitele.

Příklad: Mějme vklad 100 tis. Kč v bance na termínovaném vkladu se čtyřletou lhůtou a úročením 3 %. Jaká je budoucí hodnota vkladu? (Zdanění a inflaci zanedbejme.)

Budoucí hodnota = 100 tis. Kč * (1 + 0,03)4 = 112 550,88 Kč

Současná hodnota aneb Co si vezme inflace

Pokud již víme, kolik budeme mít na účtu po uplynutí určité doby, bude nás jistě zajímat, co si za příslušnou sumu pořídíme – tedy musíme ji očistit o inflaci. K tomu lze využít vzorec pro výpočet odúročitele a od něj odvozené současné hodnoty. Místo úrokové míry vkládáme nejčastěji míru inflace, ovšem "diskontovat" můžeme i jinými veličinami.

Odúročitel:

 

i … míra, podle níž diskontujeme (nejčastěji míra inflace)

n … počet období, která je budoucí hodnota vzdálena od současné

REKLAMA

Příklad:
Známe již budoucí hodnotu našeho vkladu v bance. Jaká je ale jeho současná hodnota za předpokladu, že se po celé čtyři roky bude inflace pohybovat na úrovni 2 %?

Současná hodnota = 112 550,88 Kč * 1 / (1 + 0,02)4 = 103 979,62 Kč

Zásobitel aneb Kolik potřebujete do důchodu?

Nyní máte nějaký příjem. Ten vám v důchodu pravděpodobně klesne. S tím ovšem zároveň mohou klesnout i vaše výdaj… ale nemusí. Můžete chtít více cestovat či se věnovat jiným finančně náročným koníčkům.

Aby nedošlo k poklesu vaší životní úrovně a abyste si mohli dovolit financovat veškeré vaše záliby, musíte si dostatek prostředků naspořit. Ale kolik? To vám pomůže odhadnout vzorec "zásobitel".

Do vzorce vkládáte pouze očekávané zhodnocení v období, kdy budete prostředky čerpat, a počet let čerpání. Vzorec lze převést i na měsíční hodnoty, ovšem vzhledem k tomu, že beztak do něj vstupují odhady, nepovažuji to za přínosné a jen to komplikuje výpočet. Výsledkem vzorce následně vynásobíte částku, kterou ročně plánujete utratit – čerpat z vašich úspor – a dostanete hodnotu úspor, které musíte mít před odchodem do penze k dispozici.

Zásobitel:

 

i … očekávané zhodnocení v období čerpání úspor

n … očekávaný počet let čerpání úspor

REKLAMA

Příklad: Chcete odejít do penze v 65 letech a očekáváte, že se dožijete 80 let (to je důležité pro odhad doby čerpání úspor). V penzi chcete mít prostředky uloženy bezpečně a tak očekáváte odpovídající zhodnocení ve výši 3 %. Roční příspěvek k důchodu si představujete ve výši 120 tis. Kč ročně. (Inflaci i zdanění zanedbejme.)

Nezbytné úspory = 120 000 Kč * ((1 + 0,03)15 – 1) / (0,03 * (1 + 0,03)15) = 1 432 552 Kč

Výhodou výpočtu nejprve zásobitele a následně vynásobení požadované renty je, že v případě potřeby příliš vysokých naspořených prostředků se můžete uskromnit s přepočítáním pouze posledního kroku.

Zahrnutí inflace výpočet poněkud komplikuje. Nejjednodušší odhad pak dostanete v okamžiku, kdy předpokládáte, že veškerá zhodnocení jsou již o inflaci očištěna a vy čerpáte roční rentu v současné hodnotě.

Fondovatel aneb Kolik musíte spořit

Víte-li, kolik musíte naspořit, potřebujete dosáhnout posledního kroku: Zjistit, kolik musíte spořit. Čím vyššího zhodnocení přitom dosáhnete, tím méně vlastních finančních prostředků musíte (v tomto případě ročně) odkládat. Ovšem nezapomínejte, že vyšší výnosy jsou vykoupeny vyšším rizikem. I na kapitálových trzích lze podle historických údajů dlouhodobě dosahovat výnosů kolem 8 %.

Fondovatel:

i … očekávané zhodnocení v období tvorby úspor

n … očekávaný počet let tvorby úspor

Fondovatelem vynásobíme částku, kterou potřebujeme naspořit před odchodem do důchodu. Stejný výpočet lze pochopitelně využít i k jiným cílům, např. můžete spočítat, kolik musíte spořit na pořízení automobilu.

I tento vzorec lze převést na měsíční vklady/investice – a v tomto případě je to i smysluplné. Nicméně protože to vzorec i výpočet komplikuje a beztak výnosy jsou pouze odhadované, budeme nadále počítat s ročním vyjádřením.

Příklad: Už víme, kolik budeme v penzi potřebovat. Netušíme ale, jak této částky dosáhnout – kolik musíme spořit. Předpokládejme, že začneme spořit ve 35 letech. Protože se jedná o dlouhodobé spoření, můžeme si dovolit podstoupit vyšší riziko a zvolit dynamičtější investici. Na druhou stranu nechceme přehnat svá očekávání, a tak počítáme se zhodnocením 6 % ročně.

Ročně musíme naspořit = 1 432 552 Kč * 0,06 / ((1 + 0,06)30 – 1) = 18 120 Kč

To přibližně odpovídá 1 510 Kč měsíčně.

Loading

Vstoupit do diskuze 31 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Miroslav Piták

    18 února, 2011

    Já bych ohledně reálných výnosů akciových trhů nebyl tak optimistický.
    Při pohledu na hlavní index US trhu DJIA za období leden 1900 – leden 2011 je vidět, že průměrné reálné zhodnocení (tj. očištěné o inflaci) je 1,72% p.a.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/jFHhY6E1ZAHWUqIBADk_Xg?feat=directlink
    Samozřejmě to je průměr, záleží v jaké fázi cyklu investujeme.
    Např. v období 1920 – 1929 bylo průměrné zhodnocení očištěné o inflaci 23,8% p.a., v období 1949 – 1965 bylo zhodnocení 9,75% p.a., v období 1982 – 1999 bylo zhodnocení 13,3% p.a.

    Odpovědět

  • Radek

    21 února, 2011

    Jestli se nepletu, tak index, který uvádíte, nezahrnuje dividendy. Když je přidáte a zahrnete i možnost jejich reinvestice, tak výnos dostanete vyšší. Nebo se pletu?

    Odpovědět

  • Miroslav Piták

    21 února, 2011

    Ano, samozřejmě,
    DJIA, S&P 500 atd. je price index, tj. bez dividend. Kalkulují se i total return indexy (např. u DJIA určitě), ale běžně se nepoužívají. Navíc ne všechny indexy obchodované na trzích jsou ve variantě total return.
    Jak správně upozorňujete, u price indexu v případě vyplacení dividend je můžete reinvestovat, otázka je, jestli by to většina lidí provedla a vzhledem k velikosti pozice i mohla.
    Nicméně mohu zkusit vyhledat historická data DJIA Total Return (někdy se používá označeni Return, u evropských indexů Performance) a pokud najdu dostatečně dlouhou historii porovnat rozdíly, které budou z principu výrazné.

    Odpovědět

  • Radek

    22 února, 2011

    Děkuji, ta data by mě zajímala (tedy, alespoň výsledky z nich :).

    Odpovědět

  • Miroslav Piták

    23 února, 2011

    Tak bohužel se mi nedaří data sehnat, na veřejných webech jsou data pouze od roku 2003 nebo 2004.
    Zkoušel jsem se zaregistrovat na http://www.djaverages.com/ , abych získal data přímo od zdroje, ale z nějakých technických důvodů semi to ani po několikátém pokusu nepodařilo. Navíc jsem se v nějakém číselníku Dow Jones dočetl, že by data měla být dostupná asi pouze od roku 1987, což zrovna není moc. Pokud by byl někdo úspěšnější než já a data sehnal a poskytnul mi je, rád analýzu zpracuji.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 února, 2011

    Pocitat bez inflace je podobne jako pocitat v rodinnem rozpoctu s hrubou mzdou. Pak si lide mysli, ze kdyz budou mit milion a pul, ze jim to bude stacit.
    Chcete-li 120 000 rentu rocne, potrebujete cca 1 475 000 (uvedenych 1 432 000 je spatne*) v soucasnych cenach. To ale treba pri inflaci 5 % p.a. znamena, ze onen clovicek, kteremu je dnes 35 let a chce od 65 let cerpat rentu, bude za 30 let potrebovat cca 6 377 000.
    A to jeste neni vse, protoze takhle by mel v 65 letech rentu cca 518 000 rocne (po inflaci cca 120 000), ale az mu bude 80, tak kupni sila te renty uz nebude 120 000, ale polovicni. Chce-li rentu kazdorocne valorizovat o inflaci, tak ve skutecnosti potrebuje v 65 letech mit (stale kalkuluji s inflaci 5 % p.a.) nasporeno cca 8 931 000. Na to byste potrebovali rocne sporit pri 6 % p.a. vynosu po dobu 30 let ne zminenych 18 120 korun, ale presne 106 576 korun (ciste castky).
    Inflace, kterou pro jednoduchost skoro kazdy pri vypoctu zanedbava, nam nakonec z necelych 1,5 mil. udela temer 9 mil. To je skutecne „zanedbatelny“ rozdil.
    A nemyslete si nekdo, ze to vyresite postupnym navysovanim vkladu. Kdyz bychom kalkulovali, ze budete kazdy rok navysovat sporenou castku o kalkulovanou inflaci, tj. 5 % p.a., tak byste museli zacit na rocni investovane castce 59 272 korun. 😉
    * Autor ve vzorci kalkuluje s jednim rokem zhodnoceni navic. Nejprve necha onech 1 432 000 jeden rok zhodnotit o 3 %, tj. na castku 1 475 000, a pak teprve udela prvni vyber 120 000.
    P.S. Tak ci tak, nejlepsi je rentu necerpat z majetku, ale pouze jako pasivni prijem z dividend, pronajmu, uroku apod. 😉
    Jan Traxler
    FINEZ Investment Management

    Odpovědět

  • fany

    21 února, 2011

    Váš názor je rozumný, ale i tak to není celé.
    Samozřejmě že je špatné, když se někde uvádí, že „inflaci a zdanění pomineme“. Obojí jsou důležité a obojí nám výsledného očekávané peníze velmi znehodnotí.
    V článku se počítá, pokud jsem to někde nepřehlédl, s potřebnou částkou v důchodu 120 tisíc za rok. Ale to je, právě díky inflaci, ale hlavně očekávanému zvyšovaní průměrných mezd, o ničem. Na další chybu jste sám upozornil a to, že výpočet očekávané částky musí být vztažen až k bodu, kdy dočerpám poslední díl. Tedy v „plánovaných“ 80 letech. Což je ale 45 let (pokud je mi 35 let). Pokud bych uvažoval s inflací 5% a vzhledem k tomu, že průměrný nárůst mezd je vždy o 2 až 3% vyšší, tak by se požadovaná částka pohybovala v jiných výšinách.
    xxx
    Možná, že pro naprosté zjednodušení je lepší tato úvaha. V důchodu budu potřebovat v současných cenách 240 tisíc ročně. Státní důchod se bude pomalu snižovat, jako OSVČ, který si platí minimum, tudíž budu počítat s částkou jen 60 tisíc ročně. Proto budu potřebovat uspořit rozdíl, což je 180 tisíc Kč. Neboli 15 tisíc měsíčně.
    A nyní jednoduchá úvaha. Pokud bude inflace, či ještě lépe nárůst mezd ročně 6%, tak při spření (investování) se zhodnocením 6% jsem na nule a tudíž musím měsíčně pravidelně celých 15 tisíc oželet.
    Pokud se mi to zdá hodně, tak mám dvě možnosti.
    1) Najít nějaké jiné řešení, kde bude výnos vyšší a tím pádem budu moci oželet (investovat, spořit) méně.
    2) Nebo oželet uvedou, či nižší částku, ale v důchodu věřit, že se stane zázrak, vyhraji ve sportce, či bude komunismus a všichni budou míst stejně howno…..

    Odpovědět

  • Ucitel

    20 února, 2011

    Vzpomínám si, jak mi kdysi kamarád a i dnes úspěšný podnikatel dal radu do života. Ta zněla:
    „Nejsem tak bohatý, abych vkládal peníze do banky, nakupoval akcie, spořil v různých fondech a podobně.Musím sám intenzivně přemýšlet, jak vytvořit nástroj, který z peněz vytvoří další peníze. Jen slaboduchý se spoléhá nákupem různých finančních produktů od tzv. finančních poradců, a spoléhá,že tuto otázku vyřeší za něj.“
    Já jsem si jeho radu do života vzal k srdci, neboť nechci patřit té skupiny „slaboduchých“, kteří své úspory vkládají do nákupu různých finančních produktů-hloupostí, jako když si dá odsouzený poslední cigaretu před popravou. Já osobně jsem přesvědčen, a nikdo mi to nevyvrátí, že ze své podstaty finančnictví nevytváří žádné „skutečné“ bohatsví, ale pouze „fiktivní“, které je spouštěcím elementem počátku hospodářské krize.
    Žádný finanční poradce, který mne navštívil, se nezajímal o můj duševní potenciál, vzdělání, zkušenosti, řemeslniskou zručnost, kreativitu a tak dále. Na tož každého zajímalo, kolik peněz vydělám a kolik těch vydělaných peněz mohu vložit do nákupu finančních produktů.
    Já tedy šetřím na důchod tak, ža se především řídím vlastním zdravým rozumem. Asi vás zajímá, co tím myslím? Takže nejraději uvedu příklad.
    Letos jsem si pořídil nový kotel na spalování biomasy. Ročně spotřebuji 25 kubíků dřeva. Skladovatelnost dřeva je 15 let. Letos je poslední rok, kdy mohu palivovédřevo nakoupit s DPH 10%. Cena dřeva se každoročně zvyšuje asi o 5,5%. Současná cena tvrdého palivového dřeva je 1200,- Kč s DPH. Kakže, když letos nakoupím dřevo za 100 000,-Kč, potom jeho hodnota v příštím roce bude větší než 115 500,- Kč. Toto mi žádný finanční poradce neporadí a banka též nenabídne tak vysoké zhodnocení bez rizika. Navíc mne hřeje na srdci, že tento zisk mně nikdo nezdaní a nemusím si zbytečně zkracovat život nervačením a nadávkami na neustálé zdražování energií.
    Mohl bych uvést další příklady, ale spíše možnostech každého z nás.

    Odpovědět

  • Semtamťuk

    20 února, 2011

    Děláte to nejrozuměji jak to jde. Já tomu říkám, že hospodařím. Peníze jsou tu jen jako prostředek směny, i když v kamnech by možná také chvíli hřály…

    Odpovědět

  • Miroslav Piták

    20 února, 2011

    Velmi rozumný přístup, schvaluji a blahopřeji, že jste schopen takto uvažovat. Většina lidí přemýšlí jak mít co nejvyšší příjmy, těm co něco zbyde přemýšlí, jak je zhodnotit, ale jak zvyšovat efektivitu výdajů nad tím moc lidí nepřemýšlí. O něco se možná snaží, ale maximálně v drobných položkách. Strategické uvažování se totiž moc nevidí.

    Odpovědět

  • Fany

    21 února, 2011

    Postupujete sice zdánlivě správně, ale má to drobný nedostatek. Snížením nákladů, i těch budoucích, neznamená zajištění budoucích příjmů. Je to totiž podobné, jako s kouřením a nekouřením. Ve 35 letech přestanu kouřit svých 20 cigaret denně. Neboli ročně ušetřím cca 40 tisíc a v důchodu to bude 1.200.000 Kč a jsem na podobných výpočtech, jako předvedl pan Zámečník. Cítíte, že to asi není ono.
    xxx
    Tudíž úspory ano, dokonce bych viděl lepší řešení, než kotel na biomasu, ale spíše snížení spotřeby jako takové. Například kvalitním zateplení objektu, výměnou oken a zřízení rekuperace. Pak byste možná zjistil, že žádný kotel nebudete potřebovat.

    Odpovědět

  • Učitel

    22 února, 2011

    To co píšete na závěr, mi vrtá hlavou už delší dobu. Některá navrhovaná řešení jsem už učinil, ale bohužel topit musím pořád.
    Jde mi o to, když za hotové peníze, které mám dnes k dispozici, koupím dřevo na dobu budoucí, které stejně musím tak či tak pořídit, nemusím řešit otázku ošetření inflace.
    Pokud si do budoucna snížím náklady na bydlení, předpokládám, že vyžiji i s almužnou budoucího důchodu.

    Odpovědět

  • chk

    21 února, 2011

    jak jste prisel na to, ze se cena dreva zvysuje kazdorocne o 5,5%? to je nejaky axiom? zakon? nahodou, nejsou i roky, kdy se cena dreva snizuje. totiz i to vase drevo ma obchodovatelnou jednotku na zlych trzich a cena toho vaseho dreva se neprimo odrazi prave i v cene na trzich:).

    Odpovědět

  • Ucitel

    22 února, 2011

    Nárůst ceny dřeva jsem vypočítal za předcházející tři období, cenu budocí tedy jsem stanovil aritmetickou posloupnosí. Předpokládám, že cena dřeva v budoucnosti nepoklesne, protože poptávka po dřevě se zvyšuje. Cena dřeva se též odvíjí od toho, jak jsou ochotní různí kamarádi něco v dobré ceně dohodit.

    Odpovědět

  • Anonym

    21 února, 2011

    Zajímavé, a co budete dělat za 4 roky, až vám dřevo dojde?
    Taky topím dřevem, ale nejsem tak prachatej :-), abych platil prostředníky, takže si dřevo řežu a štípu sám, čímž se dostávám na cenu kolem 400 Kč za kubík. Zkuste to taky, to vyděláte peněz, a ještě ušetříte za fitko :-).

    Odpovědět

  • Ucitel

    22 února, 2011

    Dřevo si řežu sám, svým způsobem mě to baví. Mám Dvě cirkule 4kW, tři motorové pily, jednu elektrickou ruční 2,2 kW, štípačku 12 tun – do 55 cm.
    Za klaďák naložený 80% dubem, zbytek borovice jsem zaplatil 15400,- + 2200 za dopravu.
    Po zpracování jse mměl asi 30 metrů ložených dřeva.
    Bohužel nemám možnost si v lese svépomocí pokácet stromy, takže kulatinu v 6m si musím nechat dovést.

    Odpovědět

  • Fany

    23 února, 2011

    Jen tak pro zajímavost. Cenu dovozu dřeva jste uvedl. Ale co elektrika, benzin, olej, broušená řetězů a kotoučů a další doprovodné náklady na řezání? Samozřejmě Vaší práci pominu, ale běžně se s ní také dá kalkulovat.

    Odpovědět

  • Fitcentrum

    24 února, 2011

    Fitcentrum – to jsou kokotí hlavy, které sbírají přeběhlíky z jiných multilevlů :-)))

    Odpovědět

  • Radek

    28 února, 2011

    😀 Fitcentrum je tělocvična, kde si huntujete tělo 😉

    Odpovědět

  • paní Helen

    8 března, 2011

    Krásný den,
    prosím o vyplnění dotazniku na odkazu http://13379.vyplnto.cz/. Naléhavě potřebuji respondenty nad 30 let a výše. Děkuji moc

    Odpovědět

  • SAINT ANDREWS

    20 března, 2011

    Pondělí-sobota: 7:30-6: 30pm {} Doba zpracování.
    Neděle: 12noon-6: 30pm {} Doba zpracování.
    Kompliment sezóny.
    Přejeme si, aby z úvěru, kterým někdy, že je v nouzi úvěru. Při nízké úrokové sazby ve výši 3%. jsme
    rozdávat půjčku od řady 1000 – 10 milionů dolarů, britských librách, euro, k
    jednotlivce, firmy a společnosti podle jasných a srozumitelných termínů a podmínek li
    zájem, kontaktujte nás emailem: standrewsloancompany@gmail.com
    Poskytované služby zahrnují, Refinance, Domácí zlepšení, investiční úvěr, Auto úvěry, dluh
    Konsolidace, úvěrové linie druhou hypotéku, podnikatelské úvěry, osobní úvěry, auto úvěry, auto
    Půjčky a Nový rok úvěr.
    Celé jméno:.
    Kontaktní adresa:.
    Telefon:.
    Země:.
    Částka potřebná k zajištění úvěru:.
    Půjčka Doba trvání:.
    Účel úvěru:.
    Sex:.
    Všechny odpovědi by měly být odeslány na tento email: standrewsloancompany@gmail.com
    S pozdravem,
    Management.

    Odpovědět

  • Marek

    24 dubna, 2011

    V posledních 20ti letech rostly mzdy průměrných 10% ročně. Pokud dalších 30 let budou růst necelé 2/3 přeedchozího růstu, tedy zmíněných 6%, budou průmerné mzdy za 30 let kolem 145.000,-Kč. Naspořená částka 1.4M nám při 30% výberu průměrné mzdy (43.500,- Kč/měs) nám nevydrží ani 3 roky…

    Odpovědět

  • joanne loan company

    29 dubna, 2011

    Jste při hledání legit půjčku? Unavený Hledám úvěrů a hypoték? Byl jste odmítli své banky? Už jste také byli jednou scammed? Pak vaše finanční trauma je u konce.
    Joanne ÚVĚRU SPOLEČNOSTI nabízí půjčky od $ 3,000.00 min. na $ 10,000,000.00 Max.at 3% úrok rate.We jsou certifikovány a důvěryhodné. Vám můžeme pomoci s finanční pomoc. Máte-li zájem se dostat zpět k nám prostřednictvím e-mailu a vyplňte náš online formulář pro žádosti.
    Potřebné informace jsou:?
    Jméno a příjmení ………………
    Výše půjčky potřebné :………….
    Doba trvání úvěru …………….
    Mobilní telefonní číslo :…………..
    Účel úvěru :………..
    Povolání ……………
    Měsíční příjem ……..
    Jméno (pan paní slečna Dr. apod.): …..
    Kontaktujte nás pro více informací prostřednictvím
    E-mail: joanneloancompany@gmail.com
    Mrs.Joanne Andrew
    Generální ředitel.

    Odpovědět

  • Mr Phil Jones

    12 července, 2011

    [Odstraněn spam]

    Odpovědět

  • riopatricksloanpalace@gmail.com

    26 července, 2011

    Dobrý den,
    My Zdravím vás ve jménu Páně jsem pan Patrick Rio Jnr. (CEO)
    Rio Patricks úvěr společnosti. Jsme schválila vláda a certifikovány úvěr
    věřitel Naše společnost se nabízí půjčky od osobní půjčky pro průmyslové / osobní půjčky zájemcům, nebo firmy, které hledají finanční pomáhá při
    obchodovatelné úrokové sazby na 3%. Možnost vymazat oddělení, start a zvýšit vaše obchodní přišel. s půjčkou od nás váš život se změní k dobrému. Úvěr je uveden v
    Liber (GBP), dolar ($) a Euro (€) a CKZ, tedy žádat o úvěr teď. Zájemce by měl kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: riopatricksloanpalace@gmail.com
    Pro více informací vyplňte formulář, dlužníci
    Dlužníka DATA
    (1) Celé jméno:
    (2) Stát:
    (3) Adresa:
    (4) Stát:
    (5) * cenzurováno *:
    (6) Rodinný stav:
    (7) Nejbližší příbuzenstvo:
    (8) Povolání:
    (9) Číslo mobilního telefonu:
    (10) V současné postavení v místě výkonu práce:
    (11) Měsíční příjem:
    (12) Výše ​​úvěru potřebné:
    (13) Doba trvání úvěru:
    (14) Účel úvěru:
    (15) Náboženství:
    (16) jméno (nepovinné):
    (17) heslo (nepovinné):
    Budete rádi, zjistit, Rio Patricks úvěr společnosti. Protože
    Uděláme vám úsměv a být šťastný.
    Díky a Bůh vám žehnej.
    S pozdravem
    Mr.Rio Patricks
    C.E.O
    Rio Patricks úvěr společnosti
    Email: riopatricksloanpalace@gmail.com
    Poznámka:
    Varování centrální vyšetřovací agentura (C.I.A)
    PROSÍM Dávejte pozor na poskytovatele úvěrů, nebo úvěrové společnosti, které poskytují úvěry, AT velký zájem
    RATE jako 4% až 10%. JSOU podvod, ŽE JSME nikdy vám ÚVĚR. NO
    LEGITIMNÍ úvěrů nebo úvěrové společnosti rozdávat půjčky s 4% až 10% podíl
    Sazby. PLATÍ PRO úvěrové společnosti, které poskytují z úvěru s 3% úrokovou sazbou.
    Přejeme Vám hodně štěstí.

    Odpovědět

  • Pan Phil Jones

    15 srpna, 2011

    [Odstraněn spam]

    Odpovědět

  • MR MORISON HOWELL

    12 května, 2013

    PŮVODNÍ poplatek za zpracování není nutné

    Atention prosím.

    VŠICHNI rychle získat půjčku do 24 hodin!

    Jsou u finančně postižený? Jsou u frustrovaný?
    Dělat u mít bezesné noci kvůli nedostatečnému fondu?
    Do u potřebovat naléhavou půjčku Tom vyrovnat své účty? Jsme na
    Morison Howell úvěr společnosti je legitimní
    Vláda schválila úvěr společnost nabízí
    úvěry na veřejnosti
    s úrokovou sazbou 3% pa
    Kontaktujte nás prostřednictvím společnosti e-mailovou adresu:
    morisonhowelllo­anfirm@financi­er.com

    NABÍZÍME VARITIES z úvěrů jako jsou

    1. úvěrů na bydlení
    2. Development nemovitostí
    3. Investiční úvěr
    4. obchodní úvěr
    5. pro zemědělský úvěr
    6. obchodní úvěr
    7. auto / vozidlo úvěr

    Požádat nyní

    Formulář žádosti o úvěr
    Zde platí

    1. Jméno ………….
    2. věk …………..
    3. SEX …………..
    4. Stát ……….
    5. TELEFONNÍ ČÍSLO ………
    6. ZAMĚSTNÁNÍ ………….
    7. RODINNÝ STAV ………….
    8. IDENTITY CARD

    Poznámka: Při prvním poplatek za zpracování není nutné

    DĚKUJEME ZA VAŠI PROMPT COPERATION A
    Věříme, že se zmiňujete USA do jiných
    ZÁKAZNÍCI tam
    Bůh vám žehnej MORISON Howell ÚVĚR FIRMY A Bůh vám žehnej
    S pozdravem,
    M.H.L.F / CEO MR MORISON Howell
    morisonhowelllo­anfirm@financi­er.com

    Obchodní podmínky platí

    Odpovědět

  • MRR MORISON HOWELL

    12 května, 2013

    PŮVODNÍ poplatek za zpracování není nutné

    Pozor prosím

    Jste finančně pletl?
    Myslíte si projít bezesné noci kvůli nedostatku finančních prostředků adeuate?
    Potřebujete naléhavou půjčku naštvat své účty? Pokud ano,
    My v morisonhowe­llloanfirm jsou finanční subjekt, jejichž
    závazek je poskytování dlouhodobé, střednědobé a krátkodobé
    úvěry fyzickým osobám @ úroková sazba ve výši 3% úrokovou sazbou
    nabízíme půjčky pro jednotlivce, kteří jsou ochotni se usadit thier
    účty ansd také nastartovat zavítalo a stejně jako expanciate
    thier buisness plán
    my v MORISONHOWEL­LLANFIRM jsou commmited k poskytování druhy půjček od:

    1. Domácí úvěr
    2. Auto úvěr
    3. Buisness úvěr
    4. Úhrada směnky půjčky
    5. Obecná půjčka plány

    Poznámka: prosím, pokud máte zájem o některý z našich úvěru
    Plány prosím kontaktujte nás prostřednictvím e-mailové adresy
    který je uveden níže:
    morisonhowelllo­anfirm@financi­er.com

    ÚVĚR FORMULÁŘ

    Jméno je: _____________­______________
    Pohlaví: _____________­__________________
    Rodinný stav: _____________­__________
    Kontaktní adresa: _____________­_________
    Město / PSČ: _____________­___________
    Země: _____________­_________________
    Datum narození: _____________­___________
    Částka potřebná jako půjčka: _______________
    Doba trvání úvěru: _____________­___________
    Měsíční příjem: _____________­_________
    Povolání: _____________­______________
    Účel, pro úvěr: _____________­________
    Platí telefon: _____________­__________
    Fax: _____________­_____________________
    Žádali jste o úvěr na Internetu
    Než? _____________­__________________

    Prosím, pokud máte rádi, a zájem o naše finanční nabídky, Do
    Neváhejte nás kontaktovat, pokud naléhavě potřebují naši službu jako vy
    budou muset poskytnout nám následující informace k zahájení
    v procesu vašeho úvěru částky accordingly.email nás ještě dnes
    Nejlepší Regard
    Pan Morison howell / ceo
    M.H.LOANS
    Obchodní podmínky platí
    MR Morison HOWELL ÚVĚR FIRMY

    Odpovědět

  • MR MORISON HOWELL

    12 května, 2013

    PŮVODNÍ poplatek za zpracování není nutné

    Pozor prosím

    Jste finančně pletl?
    Myslíte si projít bezesné noci kvůli nedostatku finančních prostředků adeuate?
    Potřebujete naléhavou půjčku naštvat své účty? Pokud ano,
    My v morisonhowe­llloanfirm jsou finanční subjekt, jejichž
    závazek je poskytování dlouhodobé, střednědobé a krátkodobé
    úvěry fyzickým osobám @ úroková sazba ve výši 3% úrokovou sazbou
    nabízíme půjčky pro jednotlivce, kteří jsou ochotni se usadit thier
    účty ansd také nastartovat zavítalo a stejně jako expanciate
    thier buisness plán
    my v MORISONHOWEL­LLANFIRM jsou commmited k poskytování druhy půjček od:

    1. Domácí úvěr
    2. Auto úvěr
    3. Buisness úvěr
    4. Úhrada směnky půjčky
    5. Obecná půjčka plány

    Poznámka: prosím, pokud máte zájem o některý z našich úvěru
    Plány prosím kontaktujte nás prostřednictvím e-mailové adresy
    který je uveden níže:
    morisonhowelllo­anfirm@financi­er.com

    ÚVĚR FORMULÁŘ

    Jméno je: _____________­______________
    Pohlaví: _____________­__________________
    Rodinný stav: _____________­__________
    Kontaktní adresa: _____________­_________
    Město / PSČ: _____________­___________
    Země: _____________­_________________
    Datum narození: _____________­___________
    Částka potřebná jako půjčka: _______________
    Doba trvání úvěru: _____________­___________
    Měsíční příjem: _____________­_________
    Povolání: _____________­______________
    Účel, pro úvěr: _____________­________
    Platí telefon: _____________­__________
    Fax: _____________­_____________________
    Žádali jste o úvěr na Internetu
    Než? _____________­__________________

    Prosím, pokud máte rádi, a zájem o naše finanční nabídky, Do
    Neváhejte nás kontaktovat, pokud naléhavě potřebují naši službu jako vy
    budou muset poskytnout nám následující informace k zahájení
    v procesu vašeho úvěru částky accordingly.email nás ještě dnes
    Nejlepší Regard
    Pan Morison howell / ceo
    M.H.LOANS
    Obchodní podmínky platí
    MR Morison HOWELL ÚVĚR FIRMY

    Odpovědět

  • david mark

    14 prosince, 2016

    Jo jsem pan DAVID MARK.I jsem registrovaná a licencované peníze věřitele a já mají všechny druhy úvěrů v rozmezí od 1000 dolarů na 40.000.000 dolarů k závažným a spolehlivé azyl u nízkého tarifu náklady Kontakt:

    davidmarkloan­firm01@gmail.com

    Prosím, zda máte mne kontaktovat prostřednictvím: davidmarkloan­firm01@gmail.com

    Vyplňte formulář půjčky dlužník níže naléhavé.

    Jméno …..
    Příjmení ………….
    Sex ………….­………
    Age ………….­………
    Státní ………….­…….
    Země ………………
    Povolání ………..
    Měsíční příjem ……..
    Částka potřebná …….
    Doba trvání ………….­………
    kde jste již nalézt svůj inzerát ……..
    Náboženství …………..
    Telefonní číslo + …….
    Číslo mobilního telefonu + ……
    Adresa Dům …….
    Adresa kanceláře ……

    Bůh vám žehnej.
    S pozdravem,
    David Mark

    Odpovědět

  • MISS ROSE

    9 ledna, 2017

    Hledáte podnikatelský úvěr, osobní půjčky, hypotéky, auto úvěr, úvěry, půjčky konsolidaci dluhu, nezajištěných úvěrů, rizikového kapitálu, atd .. Nebo máte úvěr od banky nebo finanční konfiguraci byl odmítnutý nebo více důvody, Nenechte svá úvěrová řešení! Jsem pastor Harry, soukromé věřitele, půjčování podnikům a jednotlivcům s nízkými a cenově dostupné úrokové sazby ve výši 2%. Zajímám? Kontaktujte nás za účelem léčení úvěru po převodu do 48 hodin. Kontakt: missroseloanfir­m@hotmail.com

    Odpovědět