CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

13. 11. 2023

0 komentářů

ETH přesahuje 2000 USD

 

Bitcoin měl další silný týden, co se týče výkonnosti, a za sedm dní vzrostl o 5,6 %. Kryptoměna zaznamenala na začátku týdne prudký nárůst, který ji na eToro vynesl až na 37 440 amerických dolarů, než zase mírně ustoupila. V druhé polovině týdne však cena zůstala pevná a v současné době se obchoduje kolem 36 600 dolarů, což je více než před týdnem, kdy dosahovala 34 600 dolarů. Bitcoin za posledních 12 měsíců vzrostl o 126 %.

Loading



 

Ether měl však silnější týden než bitcoin, když za sedm dní vzrostl o téměř 7,8 %. Kryptoměna začala minulý týden s cenou kolem 1880 dolarů, ale ve čtvrtek se poprvé od května 2022 vyšplhala nad 2100 dolarů. Nyní se kryptoaktivum mírně stáhlo, ale stále se obchoduje nad 2000 dolary. Za 12 měsíců jeho cena vzrostla o více než 67 %.

Jinde v rámci trhu s kryptoměnami zaznamenala silnou týdenní výkonnost Solana, jejíž cena vyskočila o 42 %. Růst této kryptoměny je důsledkem silné poptávky po ní na trhu s futures a robustního růstu její poptávky po DeFi.

V následujícím týdnu

Zatímco spekulace kolem schvalování bitcoinových ETF přetrvávají a peníze v očekávání tohoto kroku proudí na trh s kryptoměnami, jedinou významnou událostí, která se tento týden chystá a kterou jsme v minulosti viděli, je nejnovější údaj o inflaci v USA, který se objeví v úterý.

Vzhledem k tomu, že očekávání trhu ohledně dalšího zvyšování úrokových sazeb ochladlo, mnoho investorů nyní sleduje, zda americká i širší globální ekonomika nejeví známky zpomalení. Nižší než očekávaný údaj o inflaci by mohl tento názor potvrdit, ale vytrvalý růst cen bude investorům připomínat poselství centrálních bank o „dlouhodobě vyšších cenách“.

REKLAMA

Tento týden budou zveřejněny také údaje o inflaci ve Velké Británii, které se dozvíme ve středu, nicméně tyto údaje mají tendenci zaostávat za údaji ze Spojených států, což z nich činí méně užitečný barometr, který by trh mohl sledovat. Tento týden, v úterý, bude zveřejněno také HDP za 3. čtvrtletí v EU.

Novinky, které stojí za to sledovat

HSBC bude nabízet úschovu tokenizovaných cenných papírů. Významná globální finanční instituce HSBC se chystá nabídnout institucionálním klientům úschovu digitálních aktiv spolu se švýcarským partnerem Metaco. Tato služba úschovy se spustí v roce 2024 a bude fungovat společně s platformou banky pro vydávání digitálních aktiv nazývanou HSBC Orion.

Příjmy z těžby bitcoinů v tomto roce dosáhly vrcholu. Podle údajů serveru blockchain.com dosáhly příjmy z těžby bitcoinů v roce 2023 svého vrcholu. Prudký nárůst příjmů přichází spolu s výrazným nárůstem ceny, kterého byl trh v posledních několika týdnech svědkem.

Počet bitcoinových milionářů prudce roste. Podle údajů společnosti BitInfoCharts počet tzv. bitcoinových milionářů v roce 2023 prudce vzrostl. Počet peněženek, které drží bitcoiny v hodnotě přes 1 milion dolarů, se letos zvýšil o 237 %, přičemž hodnota kryptoaktiva je podle zprávy tažena především institucionálními účastníky trhu.

Autor: Simon Peters, analytik eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *