CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Daniel Kuchta

13. 09. 2009

5 komentářů

Další Porsche pro soutěživé investory

 


 

Soutěž je organizována společně českou a slovenskou pobočkou X-Trade Brokers a je určena pro všechny dospělé zájemce z české i slovenské republiky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je investovat do pákových produktů.

Těch je k dispozici několik desítek a investoři si mohou vybírat z dvanácti komodit, 10 akciových titulů obchodovaných na americké burze nebo pět titulů z pražské burzy, jedenácti akciových indexů, 21 měnových párů a také dvou futures kontraktů na 10leté státní dluhopisy USA a Německa. Jedná se o obchodování prostřednictvím kontraktů na vyrovnání (contract for difference), což jsou nástroje obchodované na mimoburzovních trzích.

Finanční páka pak umožňuje investorům znásobovat své výnosy, na druhé straně je zde ale velmi jednoduché přijít za velmi krátkou dobu o hodně peněz (případně o všechno). Výhodou, zejména v nejistých dobách jako je ta dnešní, je možnost spekulovat jak na růst instrumentů, tak na jejich pokles.

Soutěžící nebudou investovat své prostředky, ale fiktivní peníze. Každý účastník dostane na začátku soutěže 10 000 eur. To je oproti minulým ročníkům, kdy byl počáteční kapitál 200 000 korun, menší změna. Další změnou je možnost využít k obchodování kromě počítače s připojením na internet také platformu pro mobilní zařízení, XTB-Trader Mobile.

Jak již bylo řečeno, soutěž je určena pro všechny, jak pro zkušené obchodníky, kteří již mají s investováním zkušenosti a chtějí si poměřit své síly s ostatníma, tak pro úplné začátečníky, kteří si k investování ještě nepřičuchli. Ti si budou moci investování vyzkoušet ještě před samotným začátkem soutěže, stejně jako tomu bylo v minulých letech. Registrace do soutěže probíhá od 14. září do konce soutěže a před oficiálním začátkem, který je stanoven na 5. října, si mohou soutěžící vyzkoušet své strategie s tím, že na začátku soutěže bude všem investorům opět nastaven na 10 000 eur.

REKLAMA

Pro nováčky navíc společnost připravila bezplatná školení, na nichž je personál společnosti uvede do problematiky kapitálových trhů a naučí pracovat s investiční platformou XTB-Trader, prostřednictvím níž se bude soutěžit.

Práve pre nováčikov ponúka spoločnosť X-Trade Brokers bezplatné školenia, v rámci ktorých ich personál uvedie do problematiky kapitálových trhov a naučí pracovať s investičnou platformou XTB-Trader, prostredníctvom ktorej bude súťaž prebiehať.

Kdo tedy od 5. do 31. října nejvíce zhodnotí počáteční kapitál, stane se majitelem automobilu Porsche Cayman, přičemž společnost X-Trade Brokers za něj zaplatí také daň z výhry. Kromě Porsche jsou pro soutěžící připraveny ještě výhry pro nejlepší týdenní obchodníky. Každý týden získá jedna žena a jeden muž z obou zemí s nejlepším zhodnocením zařízení PDA.

Na závěr již zůstává pouze popřát všem soutěžícím mnoho úspěchů a hlavně notnou dávku štěstí v soutěži.

Server Investujeme.cz je mediálním partnerem soutěže.

Loading

Vstoupit do diskuze 5 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Miloslav Šimek

    16 září, 2009

    Myšlenka i ceny jsou pěkné, o to nic, akorát tohle nemá VŮBEC nic společného s realitou (rozumnějme reálným chováním soutěžícího, pokud by obchodoval vlastní peníze).
    Tak si říkám, jak by to asi vypadalo, kdyby výherce musel potvrdit své zhodnocení, třeba jen na 30-50% svého dosaženého zhodnocení na reálném účtu za stejnou dobu, s vlastními penězi…???

    Odpovědět

  • Adam

    16 září, 2009

    Pane Šimku, vypichujete (zbytečně) pouhou část skládačky. Nemluvte o zadku koně jako by to byl celek 🙂 Nejde o věrnou simulaci, ani o šampionát, vlastně ani nejde o toho poršáka. Je to marketing, způsob jak nabrat kontakty na potenciální zákazníky, jak rozšířit povědomí o společnosti a hlavně dát osahat systém obchodování pro osoby, které jsou potenciálně zajímavé jako klientský segment. Ty registrace jsou pro XTB zlatým dolem a já jim to přeju.
    To, že realita je takovému obchodování na míle vzdálená víme všichni, stejně tak víme to, že v reálu by tak agresivní obchody jako budou prováděné s cílem maximálně vydělávat kvůli týdenním cenám a hlavní výhře, nikdo nedělal. Hodně známých zkoušelo a zkouší obchodovat virtuálně i v reálu a veřte, že každému je jasné, proč v reálu vydělává portfolio polovinu 🙂
    No a nakonec pro rejpaly – já do toho jdu taky není nad neškodný způsob, jak získat adrenalin.

    Odpovědět

  • Miloslav Šimek

    17 září, 2009

    Marketing – jasně, souhlas. I s většinou co píšete. Já to bral tak, že když se do soutěže přihlásí (můj odhad) 40tis., najdou se tam i nováčkové, které neví vůbec nic o celém tomhle byznysu. Možná budou v plusu po tom jednom měsící a hurá na ostrý účet. Bylo to myšleno právě pro ně, protože ne všichni ví o nástrahách.
    A pokud do toho jdete kvůli adrenalinu – je to vaše vnímání – já tady žádný adrenalin vůbec necítím. Možná jestli někdy v budoucnu si otevřete ostrý účet, pochopíte proč.
    Aby to bylo chápáno správně, nic v zásadě proti XTB, proti soutěži, cenám. Ono to v globálu může nést pozitivní ovoce – více klientů, větší tlak na služby a podmínky, širší komunita apod. Třeba se dočkáme zde, v domácích vodách, rozumných spreadů i mimo major páry, protože ty stávající jsou o dost mimo vůči zahraničí, vps hostingu. No a kdybyste si chtěl užít „lepší“ adrenalin, otevřete si účet s mikroloty, třeba forex.com a uvidíte sám ten adrenalinový rozdíl, byť neriskujete de facto nic při takovýchto velikostech pozic.
    Mějte se.

    Odpovědět

  • Adam

    17 září, 2009

    Vždycky platilo a platí, že za blbost je třeba skládat účty. Od zabránění katastrofě je tu selský rozum, seriózní přístup firmy a také zodpovědost vůči sobě i ostatním. Kdo cokoliv z toho postrádá ať za blbost platí 🙂 Není nad vlastní chyby.
    A adrenalin to pro mě je. Představte si, že jeden den nastavíte automatické příkazy a den na to se jdete mrknout co se zobchodovalo a jak… Ty vteřiny než se ukáže výsledek… je to bomba (a taky u toho nemusím sedět jak dlouho). I když blbnutí na kole na težkém terénu mě baví poslední dobou více 😀
    Mějte se 😉

    Odpovědět

  • Miloslav Šimek

    17 září, 2009

    Dovolím si lehce nesouhlasit – s tím skládáním účtů. Zůstal bych u toho minulého času a přítomný použil jen pro retailovou sféru. Navíc ta mnohdy (resp. stále) platí účty korporátních omylů. Bohužel jsou ti poslední v řetězci a tak to vše zůstane na nich. Politiku sem tahat nehodlám, ale asi je jasné, že to spolu souvisí víc než se může zdát.
    Trochu odbočím, ikdyž ono to s tím skládáním účtů taky souvisí. To co se teď děje na trzích je divné – z pohledu toho, že se problémy nevyřešily, špatné balíčky se uklidili do vládních agentur či polostátních bank a trh se zaplavil penězi. Ty postupně, různými směry nakonec končí v trhu, který roste, ovšem podložený to není ničím. Tedy – pokračování nebo druhé dějství přijde tak jako tak. Velký si akorát počkají až retail uvěří tomu, že březen bylo dno a teď už jdeme nahoru a pak se svezou podruhý ze shora dolů a zhojí si loňský rok. Retail zaplatí.
    No a o státním rozpočtu asi psát nemusím. 170 je lepší než 230, to je fakt, ale zvýšit zadluženost o +/- 17%/rok je pomalu na ručník do ringu. Ono to tam stejně vede, akorát se to snaží řídit, aby to nebyl tupý náraz přímo do zdi. Kdo to odskáče je jasné. Takže ve světle toho všeho – proto ten můj lehký nesouhlas. Ale jinak ok. 😉

    Odpovědět