CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 11. 2023

0 komentářů

Cena bitcoinu zůstává beze změny

 

Cena bitcoinu se minulý týden během sedmi dnů nezměnila a navzdory určité volatilitě v průběhu týdne vzrostla jen o 0,25 %. Kryptoměna začala minulý týden kolem 36 700 amerických dolarů, ale na začátku týdne klesla pod úroveň 35 000 dolarů, než uprostřed týdne zaznamenala nárůst na více než 37 400 dolarů. Cena se však ustálila na hodnotu, na které začala, a dnes ráno se na eToro obchodovala kolem 36 700 dolarů.

Loading



 

Ether měl za sedm dní slabší výkonnost a v mezitýdenním srovnání se propadl o zhruba 1,85 %. Kryptoměna začínala těsně nad hranicí 2000 dolarů, ale během sedmi dnů klesla a nyní se na eToro obchoduje kolem 1985 dolarů.

Mezi nejvýkonnějšími kryptoměnami na eToro byla minulý týden Fetch.ai, jejíž cena vzrostla o necelých 20 %, protože řada dalších kryptoaktiv souvisejících s umělou inteligencí a dalších investic zaznamenala během týdne silnou výkonnost. eToro Artificial Revolution Smart Portfolio si v listopadu zatím polepšilo o 10 %.

Týden před námi

Trh s kryptoměnami čeká náročný týden s řadou událostí a oznámení, které by mohly ovlivnit jeho vývoj.

Zítra zveřejní americký Federální rezervní systém své nejnovější zápisy ze zasedání, které mají zpravidla tendenci hýbat trhy. Tyto záznamy poskytují hlubší vhled do myšlení centrální banky. Vzhledem k tomu, že inflace zpomaluje, investoři hledají další ujištění o tom, že jsme možná na vrcholu sazeb.

REKLAMA

V úterý také společnost Nvidia oznamuje své nejnovější výsledky. Tato firma se stala ukázkovým modelem revoluce v umělé inteligenci, která je pro investory hrou „picks and shovels“. Kryptoměny budou na oznámení firmy pravděpodobně reagovat.

Ve středu ve Velké Británii ministr financí Jeremy Hunt zveřejní podzimní prohlášení vlády. Ačkoli bylo dopředu oznámeno jen málo informací, hovoří se o klíčových daňových škrtech, zatímco investoři do kryptoaktiv budou sledovat další novinky v tomto sektoru ve Spojeném království.

Americké finanční trhy jsou ve čtvrtek zavřené na svátek Díkůvzdání, zatímco černý pátek zahajuje sezónu předvánočních nákupů. Den díkůvzdání má tendenci vytvářet řídké objemy obchodů, což může vést k volatilitě na hlavních investičních trzích, včetně kryptoobchodů.

Další události

Probitcoinový Milei vyhrál argentinské volby. V prezidentských volbách v Argentině zvítězil libertariánský „probitcoinový“ kandidát Javier Milei. Milei sám sebe popisuje jako „anarchokapitalistu“ a vyjádřil pozitivní názor na bitcoin, který označil za návrat k privatizovaným penězům.

Poslankyně německého parlamentu navrhuje, aby se bitcoin stal zákonným platidlem. Joana Cotar, poslankyně německého Bundestagu, doporučila, aby se bitcoin stal v Německu zákonným platidlem. Poslankyně oznámila, že hodlá vést předběžné šetření, jak vytvořit rámec pro to, aby se bitcoin stal v Německu zákonným platidlem.

Bitcoin držený v kryptoměnových peněženkách prudce roste. Podle údajů společnosti Glassnode hodnota bitcoinů držených v kryptoměnových peněženkách roste o zhruba 1,16 miliardy dolarů měsíčně, neboť investoři se snaží vydělat na oživení trhu s kryptoměnami. Přílivy na burzy mohou představovat potenciální tlak k prodeji, zatímco investoři hledají lepší cenové úrovně pro své prodeje.

Autor: Simon Peters, eToro 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *