CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

11. 12. 2023

0 komentářů

Bitcoin je na šokujícím ústupu 

 

Bitcoin dnes ráno zažil šokující ústup, kdy po dalším výjimečném týdnu pro největší světovou kryptoměnu ztratil asi 5 %, než se trochu vzpamatoval.

Loading



 

Kryptoměna se aktuálně obchoduje kolem 41 700 amerických dolarů poté, co minulý týden dosáhla maxima těsně nad 44 000 dolarů, což je její nejvyšší úroveň od března 2022.

Důvody náhlého poklesu ceny jsou v této brzké době nejasné, ale mohly by pramenit z toho, že někteří investoři po výrazném několikaměsíčním růstu ceny začali vybírat zisky. Bitcoin v současnosti vzrostl za 12 měsíců o 146 %. Určité přehřátí při velkém nárůstu ceny lze očekávat.

Ether minulý týden vzrostl o 2 %, ale dnes ráno zaznamenal podobný ústup a klesl o více než 5,5 %. Nyní se obchoduje kolem 2220 dolarů.

Nadcházející týden

Čeká nás další důležitý týden týkající se inflace a sazeb, protože ve středu oznámí svá poslední rozhodnutí o úrokových sazbách americký Federální rezervní systém, ve čtvrtek Bank of England a v pátek ECB.

REKLAMA

Pokud trh s kryptoměnami a zejména bitcoin vykazují po týdnech zisků známky slabosti, potom cokoli jiného než skvělé zprávy – tj. další potvrzení pauz, nebo dokonce návrhy na snížení – by mohlo dát hlavním kryptoaktivům ránu.

Spojené státy minulý týden oznámily silný růst počtu pracovních míst, který se vymyká, což naznačuje, že dobré zprávy, které trh očekává, pravděpodobně nepřijdou. Nejnovější údaje o indexu spotřebitelských cen v USA se objeví v úterý a budou trh napínat na oznámení sazeb v následujících dnech.

Trh před těmito událostmi často přešlapuje na místě, ale pokud ranní ohňostroj naznačuje události, které tento týden budou následovat, potom investory možná čeká ještě neklidná jízda.

Důležité zprávy

Solana flipovala Ethereum. Navzdory poklesu trhu Solana vůbec poprvé flipovala Ethereum za prodej NFT. Podle údajů Cryptoslam Soloana odlákala obchodní toky NFT od Etherea, protože držitelé Solany se těší velkým ziskům.

Příznivec bitcoinu Javier Milei se ujímá úřadu. Nový argentinský prezident Javier Milei se ujal úřadu v této sužované jihoamerické zemi. Milei musí zdolat horu, aby napravil hyperinflací zmítanou ekonomiku. Vůdce se při několika příležitostech vyjádřil pozitivně o bitcoinu. Přislíbil, že sníží počet ministerstev z 18 na pouhých devět.

Autor: Simon Peters, analytik eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *