CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/$ 23.408 +0,56%

CZK/£ 29.523 +0,28%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

Text: Redakce

09. 02. 2015

4 komentáře

Bankéř Drosc nastupuje do vedení poradenské společnosti Fincentrum

 


 

Tento týden budu jmenován místopředsedou představenstva a od dubna se stanu zástupcem generálního ředitele Petra Stuchlíka,“ potvrdil HN Drosc, který v Raiffeisenbank skončil na konci loňského roku. Podle svých slov se rozhodl z banky na vlastní žádost odejít a spojit svou další budoucnost s vlastním podnikáním či s významnou manažerskou pozicí v jiné společnosti.

Přestupem do Fincentra se Droscovi otevřela možnost spojit obojí. „Předpokládám, že dostanu nabídku, abych se stal i akcionářem Fincentra, a že se budu podílet na naplnění růstové vize skupiny,“ říká Drosc. Ten podle svých slov získal kontrakt zatím na dva roky, ale je připravený pro novou společnost pracovat nejméně v horizontu dalších pěti let. „To je období, do kterého jsem schopný dohlédnout, a na delší dobu si proto plány nedělám,“ vysvětluje Drosc.

Jde už o druhého exšéfa Raiffeisenbank, kterého společnost Fincentrum pro svou expanzi získala. Před dvěma roky vyšlo najevo, že se Droscův předchůdce v Raiffeisenbank Lubor Žalman stal dirigentem majetkového převzetí Fincentra středoevropským fondem Arx Equity Partners a globálním fondem Capital Dynamics, které v něm získaly majoritu. Žalman spolu se zakladateli Fincentra Martinem Nejedlým a Petrem Stuchlíkem ve společnosti drží minoritní podíl. Žalman je zároveň předsedou dozorčí rady Fincentra.

Co teď bude hlavní náplní Droscovy práce?

Převezmu odpovědnost za řízení financí, provoz back office a nastavení efektivnějších procesů ve společnosti, aby se generální ředitel Petr Stuchlík mohl více věnovat řízení zaměstnanců české a slovenské sítě a významným klientům,“ říká obecně Drosc. Ten se s podrobným chodem firmy začíná seznamovat, a proto nechce být příliš konkrétní.

Je ale fakt, že Fincentrum má stabilní vizi dělat kvalitní poradenství a pořád má podnikatelský drive otců zakladatelů, kteří jsou ve firmě dál aktivní. Teď dosáhlo úrovně, kdy může víc těžit ze zavedení efektivnějších vnitřních procesů, například z rozšíření elektronické formy poradenství. Ve hře mohou být i akvizice či rozšíření dosavadního produktového portfolia. Na rozhodování o akceleraci nebo naopak odložení projektů tohoto typu bych se měl podílet,“ míní Drosc, podle kterého má Fincentrum potenciál růst v tržbách dvouciferným tempem.

REKLAMA

Skupina Fincentrum vznikla v roce 2000 a spolu s firmami Partners a OVB patří mezi tři nejvýznamnější společnosti zaměřující se na finanční poradenství v Česku a na Slovensku.

Spojení se zahraničními investičními fondy umožnilo Fincentru navýšit základní kapitál na více než 700 milionů korun, a vedení tak může snáze pracovat na své vizi stát se do roku 2017 jedničkou v objemu tržeb z finančního poradenství. Podle výsledků za rok 2013 Fincentrum mělo tržby přes jednu miliardu korun a na stagnujícím trhu zaznamenalo šestiprocentní růst.

Článek původně vyšel v pondělí 9. února v Hospodářských novinách.

Loading

Vstoupit do diskuze 4 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Míra

    10 února, 2015

    Kdekoliv je zmínka o Fincentru, tak jedině ve spojení se Stuchlíkem. A dlouho jsem již nikde nečetl co Nejedlý. Maximálně je o něm zmínka jako o otci zakladateli a nic víc. Přitom v době, kdy se Stuchlík od Fincentra odvrátil, tak právě Nejedlý postavil Fincentrum na nohy. A teprv když to začlo šlapat, tak Stuchlík ucítil příležitost a vrátil se a teď se hrdě neustále cpe dopředu jako ten nejvyšší.

    Odpovědět

  • Z pojišťovny

    10 února, 2015

    Pan Nejedlý je v pozadí,směje se a prodává víno.Když znáš Fincentrum tak víš kdo tam maká.

    Odpovědět

  • Jan

    10 února, 2015

    Zajímavé je podívat se, jak se ke dnu topící firmu snaží zachraňovat zahraniční investiční fondy a přeběhlíci z RB…

    Mnohem zajímavější je podívat se na registr ČNB, jak se změnil stav VZ…

    https://apl.cnb­.cz/apljerrsdad/JER­RS.WEB10.VIZIT­KA?p_lang=cz&p_SEQ_I­D=9617922&p_VER_ID=1012&­p_DATUM=10.02­.2015&p_ROL_KOD=

    K 10. 2. 2015 už jen 1298 vázaných zástupců…

    Když jsem 10. 12. 2014 odepisoval u jednoho článku zde na investujeme.cz (Koho najdete, když hledáte finančního poradce?), bylo jich v registru ještě uvedeno 1450, zatímco na webu jste se pyšnili hodnotou nad 2 tisíce…

    Copak se to děje?

    Abych nekřivdil, mají tento úpadek všechny společnosti, těžící z lidské neznalosti a tedy ochoty upsat se k IŽP apod.

    Odpovědět

  • Jirka Gardavsky

    10 února, 2015

    Raifka zverejnila vysledky v Cesku a ma je druhe nejlepsi v historii. Pan Drosc si mohl vybirat, Fincentru veri, jinak by do toho nesel.

    Odpovědět