CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

18. 07. 2016

0 komentářů

Akvizice v technologickém sektoru pomohla kompenzovat ztráty ostatních odvětví

 


 

Americké burzy zahájily mírným růstem. Index S&P 500 roste o zhruba jednu desetinu procenta. Výsledky zveřejnila další americká banka, a to Bank of America, která navázala na překvapení svých konkurentů, když zveřejnila lepší než očekávané výsledky ve všech svých čtyřech hlavních segmentech. Akcie tak na úvod dne rostou o necelé 1,5 %.

Pražská burza si z dnešní seance odnáší zisk ve výši 0,8 %. Největší radost měli akcionáři O2 Czech Republic, když akcie společnosti vzrostly o 5,5 %. Dařilo se rovněž všem třem bankovním domům, z nich si nejvíce polepšila Erste (+1,3 %). Naopak na chvostu zakončily akcie CME (-2,5 %) poté, co v minulém týdnu vyskočily o více jak 12 % a dnes tak část těchto zisků korigovaly. Obchodní aktivita byla podprůměrná, když zobchodovaný objem představoval něco málo přes 400 mil. Kč. 

MIROSLAV FRAYER
Equity Analyst
Investment Banking
Komerční banka

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Evropské technologické start-upy jsou pod tlakem. Odvětví je ale odolné

Aktuální stav ekonomiky evropským technologickým start-upům ztěžuje fungování. Loňský pokles peněz, které do oboru proudily, bude podle analýzy pokračovat i letos a odborníci tvrdí, že je to celosvětový trend. Čísla ale svědčí o tom, že segment má zdravé základy a ztížené podmínky zvládá. „Evropský technologický průmysl vstupuje […]

Text: Karel Pučelík

Foto: Zdroj: Pixabay.com

16. 06. 2023

Hyperloop: výhody a nevýhody

Vyplatí se futuristická investice do hyperloopu?

I přes komplikace způsobené celosvětovou pandemií koronaviru se vývoj nejen v technologických firmách nezastavil. Důkazem může být přelomový test amerického hyperloopu. I ten má však ke konečnému úspěchu zatím poměrně dalekou a komplikovanou cestu. Stejně jako řada mnohých vymožeností má za sebou prvotní úspěchy, ale konečnou stopkou mohou […]

Text: Karel Pučelík

30. 11. 2020

Evropa - figurky na mapě

Fond-show: BNP Paribas Funds Europe Small Cap

Historicky velmi úspěšný akciový fond BNP Paribas Funds Europe Small Cap má nejvyšší rating Morningstar a dlouhodobě svými výnosy poráží konkurenci včetně nízkonákladových ETF fondů.

Text: Jan Traxler

22. 10. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *