CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

04. 11. 2015

0 komentářů

Investice do finančního IT masově rostou, nejvíce v Británii

 


 

Fintech tak představuje podle mnohých odborníků budoucnost bankovnictví. Britské ostrovy mají v tomto ohledu mnoho výhod: širokou a technologicky vyspělou základnu zákazníků, pozici Londýna jako světového centra finančních služeb, dostupnost potřebného kapitálu nebo pozitivní přístup regulačních úřadů. „Chci, aby se Velká Británie stala světovým lídrem v rozvoji Fintech. To jsou mé ambice – jasné a výstižné,“ uvedl britský ministr financí George Osborne.    

Britové jsou v přijímání moderních technologií oproti dalším velkým evropským zemím, jako je Německo a Francie, velmi aktivní. Například při pojištění auta tu finanční servery využívá již bezmála třetina populace, ve Francii je to jen 11 procent. 

V čem se mohou inspirovat Češi?

V České republice je velký prostor pro využití Fintech mimo jiné v oblasti bezhotovostních platebních služeb. „S tím jak se v Česku smazávají hranice mezi tradiční platbou v hotovosti a kartou, vyžadují zákazníci jednodušší, avšak spolehlivý přístup k moderním technologiím. A právě to Fintech přináší,” říká Jan Thompson, velvyslankyně Spojeného království v Praze.

Ačkoli české banky na tento trend reagují a pro své klienty nové technologie vyvíjí, často spoléhají jen na svá interní IT oddělení, která nemohou konkurovat dynamickým startupům a firmám, které se specializují přímo na návrhy inovativních Fintech řešení a navíc mají možnost je testovat a upravovat ve světovém finančním centru v Londýně.

REKLAMA

Co všechno Fintech nabízí a jakým způsobem se propojuje tradiční svět bankovnictví s moderními finančními startupy, bude předmětem Fintech Fora již za dva týdny v Praze. První velká konference na toto téma se uskuteční 19. listopadu 2015 v prostorách hotelu Thalia. Vystoupí na ní mimo jiné třináct zástupců úspěšných Fintech firem z Velké Británie, kteří českým a středoevropským finančním a bankovním institucím představí své know-how a možnosti, jak jej využít v regionu střední a východní Evropy.
Zdroj : Tisková zpráva UK Trade & Investment

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *