CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

10. 07. 2013

0 komentářů

Subjekty:

ASISTENČNÍ SLUŽBY ČP ZACHRAŇUJÍ TURISTY NEJEN V CHORVATSKU

 


 

Ať už se klientům v zahraničí přihodí cokoliv, na telefonní linku asistenční služby ČP ASISTENCE mohou volat 24 hodin denně. V některých zemích bývá domluva se zdravotnickým personálem, úřady nebo s policií problematická, proto operátoři plynule hovoří kromě češtiny a angličtiny dalšími sedmi jazyky. Domluví se německy, španělsky, francouzsky, bulharsky, polsky, makedonsky a chorvatsky. V případě potřeby jsou však k dispozici samozřejmě i další jazyky – a to prostřednictvím spolupracujících zahraničních poboček po celém světě.

S čím se marodí v Chorvatsku

Čeští turisté vyhledávají v Chorvatsku zdravotní péči převážně kvůli infekcím dýchacích cest, které způsobují časté přechody z klimatizovaných hotelů
na horké pláže. Dalšími problémy jsou ušní či nosní infekce, nejrůznější úrazy
a problémy se zuby.

Co všechno pro vás kvalitní asistenční služba zařídí

Na území Chorvatska se turisté kromě jazykové bariéry mohou setkat s nedostatkem zdravotnických zařízení
v turistických oblastech. Často je tak nutné za ošetřením cestovat několik desítek kilometrů. K přednostem asistenčních služeb cestovního pojištění patří i evidence prověřených nemocnic a pomoc s vyhledáním vhodného zdravotnického zařízení. Operátoři co nejrychleji vhodnou nemocnici nebo pohotovost vyhledají a klienta nasměrují. Pokud se jedná o naléhavý případ, přivolají sanitu. Dále asistenční služba předem kontaktuje lékaře, informuje ho o problému a zařídí poskytnutí pomoci.

REKLAMA

Asistenční linky pomáhají jednat s policií nebo s místními soudy

Zdravotní asistence však není jedinou oblastí, kdy lze hledat pomoc u asistenční služby. Turisté mohou v rámci cestovního pojištění využít i právní pomoci při jednání s policií a místními soudy. ČP ASISTENCE pomáhá také v případě ztracených dokladů. Jednou z nabízených služeb asistenční služby je i zajištění náhradní dopravy.

Autem do Chorvatska

Dopravní nehody jsou v Chorvatsku pro české turisty bohužel častou hrozbou. Čeští motoristé mnohdy přeceňují své schopnosti, nepočítají s odlišným povrchem vozovky, který je vinou mořského vzduchu kluzčí než v Čechách, a nejsou zvyklí na temperament chorvatských řidičů. Za loňskou sezónu eviduje ČP i řadu případů, kdy klienti, kteří se vydali na dovolenou autem, vinou krádeže nebo dopravní nehody o svůj dopravní prostředek přišli. Pracovníci asistenční služby jim pak kromě zdravotní péče samozřejmě zajistili i náhradní dopravu do České republiky.  

Doporučení klientům ČP: Pro případ pojistné události mějte u sebe (například uložené v mobilním telefonu) neustále telefonní číslo na asistenční linku ČP ASISTENCE: (+420) 221 586 675.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *