CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

05. 04. 2012

0 komentářů

Subjekty:

VIG Re – vynikající výsledek za rok 2011: Objem pojistného 292,3 mil. EUR

 


 

Vynikající výsledek za rok 2011

Zajišťovna VIG Re ukončila obchodní rok 2011 s velmi pozitivními výsledky. Zisk (před zdaněním) vzrostl o 11,1 procenta na 20,6 mil. EUR. Objem pojistného VIG Re stoupl o 4,2 procenta na celkově 292,3 mil. EUR. Zhruba 78 procent pojistného připadlo na oblast neživotního a úrazového pojištění, 14 procent na segment zdravotního pojištění a 8 procent na životní pojištění. Ukazatel Combined Ratio dosáhl v roce 2011 hodnotu 95,8 procenta.

 „Zajišťovna VIG Re se skvěle rozvíjí i v současném náročném tržním prostředí“, uvádí Dkfm. Karl Fink, generální ředitel VIG Re. „Výrazně jsme zvýšili naše pojistné a zisk (před zdaněním). Jasnými cíli našeho managementu jsou setrvalý rozvoj, dlouhodobá stabilita a růst zaměřený na výnosy. Nabízíme našim cedentům a obchodním partnerům ty nejlepší služby založené na spolehlivosti a odbornosti.“ 

VIG Re dokázala za uplynulý rok zvýšit počet cedentů o 25 procent. K zákazníkům zajišťovny VIG Re patří již více než 100 různých společností. Díky obezřetným metodám odhadu rizika a optimálnímu programu ochrany se podařilo navzdory vysokým celosvětovým ztrátám v důsledku přírodních pohrom dosáhnout potěšitelného výsledku škodovosti. Celkové technické rezervy přesáhly dvojnásobek hodnoty vlastního kapitálu akcionářů v roce 2011.

Výhled na rok 2012

REKLAMA

Management VIG Re vychází z toho, že podnik bude pokračovat v nastoupené cestě růstu i v roce 2012 a jako cíl si stanovil překročení hranice 350 milionů EUR pojistného.

VIG RE zajišťovna, a.s. je první zajišťovnou s českou licencí a jasným zaměřením na region střední a východní Evropy. Podnik zahájil obchodní činnost 8. srpna 2008 a ve stejném roce získal od ratingové agentury Standard & Poor’s rating „A+“- se stabilním výhledem. Toto hodnocení bylo v říjnu 2011 znovu potvrzeno. Zajišťovna VIG Re je představitelem konzervativní investiční strategie a politiky tvorby rezerv. Úspěšná strategie podniku se odráží v soustavně rostoucím počtu upisovatelů – k zákazníkům VIG Re patří již více než 100 společností.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *