CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

15. 05. 2012

0 komentářů

Subjekty:

ČSOB a Era rozdá 46 projektům na rozvoj regionů přes dva miliony korun

 


 

Mezi nejúspěšnější kraje s největším počtem podpořených projektů se v letošním roce nově zařadil Ústecký kraj (10 podpořených projektů), dále kraj Vysočina (7 podpořených projektů) a se stejným počtem podpořených projektů Středočeský a Jihomoravský kraj (5 podpořených projektů).

„K datu uzávěrky dorazilo do Grantového fondu ČSOB podporujícího péči o přírodní a kulturní dědictví na místní úrovni 87 přihlášek, což je o 24 % více než v loňském roce. Grantový fond Era zaznamenal 19% nárůst, tedy 165 přihlášených projektů. Letos jsme na rozvoj komunitního života prostřednictvím spolkové činnosti a místní kultury evidovali požadované finanční prostředky o celkové výši 9 343 950 korun,“ shrnuje výsledky Pavlína Housová, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Žádosti, které nesplňovaly formální náležitosti grantového kola, byly z dalšího hodnocení vyloučeny – celkem jich bylo 47. K posouzení tak hodnotitelé obdrželi 205 projektů.

„V loňském roce jsme zavedli nová pravidla. Hlavní změnou bylo aktivní zapojení široké veřejnosti, která musí být přímo vtažena do příprav a realizace projektu. Změna v roce 2011 sice snížila počet přihlášených projektů, ale zároveň zvýšila jejich kvalitu. Letos jsme při podobné kvalitě přihlášených projektů zaznamenali navíc nárůst podaných žádostí o více než jednu pětinu.“ vysvětluje Lucie Voláková z Nadace VIA.

Nezávislé hodnotící komise obou grantových fondů rozhodly o podpoře 46 projektů v celkové výši 2 103 263 Kč. Celková částka k rozdělení, tj. 2 miliony korun, byla navýšena o 103 263 Kč, což je výše vrácených nedočerpaných či nerealizovaných grantů z minulých ročníků.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *