CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

16. 09. 2016

0 komentářů

Americké ceny překvapily vyšším růstem, Fedem ale pravděpodobně nepohnou

 


 

Rychleji rostla zejména jádrová složka, která si meziměsíčně připsala 0,3 % a v meziročním vyjádření dosahuje již 2,3 %. Nicméně ani toto pozitivní překvapení pravděpodobně nepřiměje americké centrální bankéře, aby na svém zasedání příští týden zvýšili úrokové sazby.

Čísla z reálné ekonomiky totiž zatím nepřináší jistotu ohledně budoucího vývoje. Zklamání včera přinesly maloobchodní tržby i průmyslová výroba. Nicméně dnešní čísla posilují pravděpodobnost, že se američtí centrální bankéři ke zvýšení sazeb rozhoupou v prosinci.To odpovídá i naší prognóze. Dolar proti euru na zveřejněné údaje reagoval posílením přibližně o čtvrt procenta a naráží tak na psychologickou hranici 1,12 USD/EUR.

VIKTOR ZEISEL
Economist
Investment Banking

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Investiční horečka v prvním čtvrtletí roku

Uplynulý kvartál byl z pohledu světových burz skutečně výjimečný. Řada aktiv významně vzrostla na hodnotě a tato mohutná „rally“ často připomínala technologickou „dot-com bubble“ z konce minulého tisíciletí. Nezůstalo však pouze u technologických akcií, k výšinám se vydalo rovněž zlato nebo stříbro. O čem bylo minulé období na trzích a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

15. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *