CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

08. 03. 2023

0 komentářů

Saxo nabízí klientům službu Půjčování cenných papírů

 

Společnost Saxo nově nabízí svým klientům možnost zapůjčit cenné papíry, a získat tak dodatečný příjem. Investoři díky tomu mají šanci získat z držených akcií vyšší výnos, a podržet si přitom kontrolu nad svým investičním portfoliem. 

Loading



 

Společnost Saxo, přední fintech specialista zprostředkovávající investiční příležitosti na globálních kapitálových trzích, oznámila, že svým klientům na trzích v České republice začne nabízet službu Půjčování cenných papírů. Klienti, kteří si tuto službu aktivují, tak získají příležitost vydělat zapůjčením svých cenných papírů další peníze.

„Vzhledem k makroekonomickým nejistotám a inflačnímu prostředí je pravděpodobně přáním většiny investorů, aby jim jejich peníze víc vydělávaly. My v Saxo jsme odhodláni svým klientům pomoci, aby mohli své peníze lépe zhodnotit. Součástí této snahy je i zavedení služby Půjčování cenných papírů, která nabízí alternativní zdroj finančních příjmů z akcií, jež mají klienti ve svém portfoliu, aniž by o kontrolu nad těmito akciemi přišli,“ říká Tomáš Daňhel, analytik Saxo Bank.

Jak to funguje

Když si klient aktivuje službu Půjčování cenných papírů, umožní tím, aby byly akcie, ETF a dluhopisy z jeho účtu zapůjčeny někomu jinému. Za takto zapůjčené cenné papíry pak dostane zaplaceno v závislosti na tom, jaká je po nich tržní poptávka.

REKLAMA

Nezávisle na zápůjčce budou klienti i nadále vystaveni rizikům pohybu cen akcií, budou dál dostávat dividendy a své akcie mohou kdykoli prodat. Saxo coby finanční instituce podléhající regulaci funguje jako zprostředkovatel, který zajistí, že bude celý proces bezpečný a poskytne klientovi na dobu zápůjčky bankovní záruku.

Více informací naleznete na adrese https://www.home.saxo/cs-cz/accounts/stock-lending

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *