CZK/€ 24.730 -0,02%

CZK/$ 22.807 +0,05%

CZK/£ 29.013 -0,08%

CZK/CHF 24.914 -0,22%

01. 08. 2022

0 komentářů

Kolik lidí je potřeba k přesunutí bankomatu?

 

Komerční banka a MONETA Money Bank od června spolupracují při vzájemném sdílení svých bankomatových sítí na území České republiky. Cílem je zvýšit dostupnost hotovostních služeb pro klienty obou bank a současně akcelerovat aktivity v zájmu udržitelného rozvoje. Nyní jdou banky ještě dál. Jejich klienti mohou od dnešního dne na webu mamenavyber.cz hlasovat, kde by si přáli mít nejbližší bankomat. Vybírat mohou z padesáti předem vytipovaných lokalit.

Loading



 


„Kolik lidí je potřeba, aby přesunuli bankomat?“
„Musíte tankovat plnou, když chcete k nejbližšímu bankomatu?“

Právě tyto otázky se v pondělí 1. srpna objevily na českém internetu, sociálních sítích a venkovní reklamě. Jsou základem aktuální kampaně Komerční banky, která se tímto způsobem rozhodla oslovit nejen své klienty, ale i veřejnost. Všichni se tak mohou zapojit do hlasování a ovlivnit umístění bankomatů Komerční banky a MONETA Money Bank. Hlasování je k dispozici na stránce mamenavyber.cz a probíhat bude celý srpen.

„Máme radost, že je o téma sdílení bankomatových sítí zájem napříč celou republikou. Proto jsme se rozhodli postoupit o krok dále a dát lidem možnost vybrat z padesáti lokalit, kde by chtěli mít svůj bankomat,“ prozrazuje motivaci k realizaci kampaně Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky.

V zahraničí model sdílených bankomatů funguje již několik let, tak proč by nemohl v Česku?

Současným trendem v Evropě je právě optimalizace bankomatových sítí s cílem nabídnout dostupnost služby maximálnímu počtu klientů. Stávající spolupráce Komerční banky s MONETA Money Bank umožní eliminovat duplicitní bankomaty na frekventovaných místech a současně instalovat tyto přístroje v lokalitách, kde je dostupnost výběru hotovosti nižší. V neposlední řadě je takové řešení efektivnější a udržitelné, protože dochází k nižšímu počtu dotací hotovosti, servisních výjezdů.

„Téma energetické efektivity je v současné době aktuálnější než kdy jindy. Na českém finančním trhu je Komerční banka lídrem v oblasti udržitelnosti a aktivního přístupu k inovacím. Nebojíme se být průkopníkem, čeřit neprobádané vody a udávat trendy, když vidíme, že to dává smysl,“ uzavírá Jitka Haubová.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Co sledovat u investic do finančního sektoru v době klesajících úrokových sazeb

Tradiční názor tvrdí, že klesající úrokové sazby jsou pro finanční akcie negativní, protože snižují úrokový výnos. To je však přílišné zjednodušení, které se může ukázat jako nepravdivé. Finanční společnosti jsou různorodou skupinou, v níž banky tvoří pouze jednu část, a mezi jednotlivými společnostmi existují významné rozdíly, které ovlivňují […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 05. 2024

Nejdůležitější body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

Letošní sjezd akcionářů Berkshire byl v poněkud utlumené náladě, protože se tentokrát pořádal po dlouhé době bez již zesnulého Charlieho Mungera. Na Buffettovi to bylo poznat. Ovšem i letošní sjezd nabízí investorům velmi cenné poznatky a vhledy do Buffettovi mysli, ohledně trhů a ekonomiky.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *