CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

28. 06. 2022

0 komentářů

NEY spořitelní družstvo opět navyšuje sazby, Termínovaný vklad překročil 6% hranici

 

Přesně měsíce se udržela výše úrokových sazeb na depozitních produktech Ney spořitelního družstva. Po čtyřech týdnech družstevní záložna opět sahá ke změnám a zvyšuje sazby na Termínovaných vkladech a Spořících účtech a změna se týká i podřízených vkladů. Tam dokonce dosáhla, ještě před několika měsíci zcela nepředstavitelnou,  hranici neuvěřitelných 7% p.a.

Loading



 

Představenstvo spořitelního družstva tak reaguje nejen na další kroky ČNB, ale především na vývoj na trhu. A klientům tím dává jasnou a zřetelnou zprávu o tom, že jejich uložené peníze jsou v dobrých rukách premiantů na trhu, kteří promptně reagují na změny trhu a o peníze svých střadatelů se starají s nejlepší péčí. Spořící účet za své tříměsíční působení na trhu poskočil téměř o třetinu a nyní jsou vklady na něm úročeny 5,75 % p.a.. NEY spořitelní družstvo je tím pádem stále jedničkou na trhu s nejlepší sazbou mezi všemi bankovními i nebankovními institucemi.

„Rozhodli jsme se opět operativně reagovat na regulaci ČNB a s tím související vývoj, včetně ohledu na konkurenci.  Našim hlavním cílem jsou spokojení klienti, proto musíme přizpůsobovat sazby tomu, co se na finančním trhu děje a skutečně to nejsou jen drobné kosmetické změny, u některých úložek se navyšuje i o více než 1%.. Chceme držet standart, na který jsou naši střadatelé zvyklí a ta doba je nyní skutečně, co se týká vývoje ekonomiky, velmi složitá. Lidé se bojí o své úspory a my jim chceme alespoň trošku pomoci přibrzdit znehodnocení jejich peněz inflací,“ vysvětluje Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.

U termínovaných vkladů se sazby zvýšily jak u měsíčních přípisů úroku, tak u přípisů na konci období vkladu. Velkou změnou je zrušení pásmového úročení, uvedené sazby tak platí pro všechny vklady do výše 9.999.000,- korun. A opět se při zvažovaných změnách projevil zájem klientů, kteří nyní častěji sahají po krátkodobých úložkách a své peníze vkládají na termínované pouze na několik měsíců, aby mohli s financemi případně snáze a rychleji nakládat.

„Opět se největší změny dotýkají sazeb právě u vkladů s kratší dobou úložky, v podstatě jde o čtvrtletní, pololetní a roční vklady. Aktuálně jsou úložky u roční smlouvy úročeny sazbou 6,25 procenta ročně, což je o 20% více než před měsícem,“ vysvětluje situaci Hartl.

REKLAMA

Nové sazby u Termínovaného vkladu NEY spořitelního družstva platné od 27. 6. 2022

Standardní sazba p. a. – úrok připsaný na konci období vkladu

NEY spořitelní družstvo je tradiční česká finanční instituce, která minulý rok oslavila 21 let od svého založení. Svým členům z řad občanů, živnostníků a firem nabízí atraktivní úvěrové a spořicí produkty. Vlajkovou lodí produktového portfolia je pojištěný Termínovaný vklad s výhodným zhodnocením. Mezi úvěrové produkty patří Spotřebitelský a Podnikatelský úvěr. Jako jediná z finančních institucí v České republice začala nabízet spotřebitelský úvěr Americká hypotéka a Americká investiční hypotéka bez pravidelných měsíčních splátek. Zakládáme si zejména na osobním přístupu a individuálním přizpůsobení naší nabídky potřebám klienta. Stejně jako bankovní subjekty jsme podrobeni regulaci. Dohled nad činností NEY spořitelního družstva vykonává Česká národní banka.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *