CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

Text: Redakce

09. 07. 2021

1 komentář

Jak mizí ze světa Bitcoiny?

 

Foto: Shutterstock

V článku „Více než 20% Bitcoinu je navždy ztracených“ jsou trochu podrobněji rozebrány důvody, proč je velké množství Bitcoinů (BTC) navždy ztraceno. A proč celkové množství Bitcoinu na trhu nebude ani zdaleka dosahovat plánovaných 21 milionů v roce 2140. Aktuálně došlo k nešťastné události, která opět významně snížila počet dostupných mincí BTC na trhu.

Loading



 

Před několika dny proběhla lokálními médii v Kostarice správa o „nešťastném utonutí“ neznámého cizince na pobřeží, poblíž Playa Hermosa de Garabito.

Později se zjistilo, že se jednalo o 41letého rumunského kontroverzního bitcoinového miliardáře, podnikatele a blogera Mircea Popescu, který byl bitcoinovým evangelistou a v roce 2012 vytvořil burzu MPEx. Ta obchodovala s bitcoinovými deriváty dlouho předtím, než si Bitcoin získal svou současnou popularitu.

Podle odhadu bitcoinové komunity byl Popescu jedním z největších individuálních držitelů Bitcoinu na světě. Hodnota jeho jmění mohla dosahovat až 1 000 000 BTC (aktuálně zhruba 33 miliard dolarů).

Zatím zůstává nejasné, kdo, pokud vůbec někdo, má přístup k jeho digitálním aktivům. Čas nepochybně ukáže, zda Popescu zabezpečil převod přístupu ke svým prostředkům na své dědice, nebo jestli se bude jednat o navždy ztracený významný objem BTC spolu s těmi Johna McAfee, průkopníka antivirového softwaru, který se nedávnp oběsil ve španělské vězeňské cele.

REKLAMA

V každém případě ztracené mince jen zvyšují hodnotu mincí všech ostatních.

Autor: Igor Pauer, CEO EDF Technology, redakčně upraveno

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Shamir

    9 července, 2021

    Jak se hodnota bitcoinu v čase zvyšuje, tak klesají jeho ztráty.
    Ty byly největší v prvních letech, kdy bitcin měl směšně nízkou cenu – tehdy nikdo nemyslel na jeho zabezpečení proti ztrátě a mnozí klidně i vyhodili starý počítač obsahující bitcoiny. Když bitcoiny na HDD měly cenu pár desítek Kč, nikdo to neřešil. Dnes mají hodnotu minimálně statisíců a už to lidé řeší.

    Vznikají specializované právní kanceláře řešící hladké předání kryptoaktiv následující generaci.
    Vznikají online služby typu „zpráva ze záhrobí“. Pravděpodobně vzniknou řešení na bázi smart contracts.
    I na úrovni protokolu vznikají nové možnosti, např. Shamir backup.
    Poptávka generuje nabídku (řešení).

    Odpovědět