CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

13. 04. 2021

0 komentářů

Komerční banka je prvním českým emitentem dluhopisů, který získal značku Covered Bond Label

 

Komerční banka se připojila ke Covered Bond Label, označení zdůrazňující bezpečnost a kvalitu programů krytých dluhopisů. KB je první bankou z Česka, která získala toto mezinárodní uznání emitentů a připojuje se tak ke komunitě dalších 117 emitentů, kteří se zavázali ke standardům transparentnosti vůči mezinárodním investorům do krytých dluhopisů. Ocenění je dalším milníkem navazujícím na velmi úspěšnou inaugurační emisi hypotečních zástavních listů KB denominovaných v eurech v lednu letošního roku.    

Loading



 

“Lednovou emisí dluhopisů těžila Komerční banka z příznivých podmínek na mezinárodních trzích dluhového kapitálu k diverzifikaci zdrojů financování v eurech, s ohledem na stále rostoucí poptávku našich firemních klientů po financování ve společné evropské měně,” poznamenal Jiří Šperl, finanční ředitel KB.    

“Přistoupením ke Covered Bond Label potvrzujeme náš závazek plně transparentní komunikace s účastníky trhu zajištěných dluhopisů, stejně jako je dlouhodobou praxí KB na akciovém trhu i ve všech ostatních oblastech finančních trhů,” doplnil Jiří Šperl.   

Covered Bond Label je značka kvality, jejímž účelem je zdůraznit bezpečnost a kvalitu krytých dluhopisů pro investory. Coverd Bond Label stanoví základní standardy kvality krytých dluhopisů, zvyšuje transparentnost a zlepšuje přístup k informacím pro investory, regulační orgány a další účastníky trhu. Toto hodnocení je přístupné pro programy krytých dluhopisů, které jsou v souladu s úmluvou o označování krytých dluhopisů, a jež zveřejňují svá data podle transparentní harmonizované šablony.

Více informací o dalších emitentech oceněných tímto hodnocením a o samotném hodnocení najdete na webových stránkách Covered Bond Label na www.coveredbondlabel.com.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *