CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

12. 02. 2021

0 komentářů

V lednu se v Česku prodaly kryptoměny za půl miliardy Kč

 

V lednu se v České republice prodaly bitcoiny a jiné kryptoměny za zhruba půl miliardy korun. To je o polovinu více než loni. Za rostoucím objemem stojí zvyšující se cena bitcoinu i stoupající poptávka, která ji doprovází, říká ředitel české společnosti Bitstock.com Martin Stránský.

Loading



 


Bitcoin od začátku roku posílil o 64 procent na současných více než 48 000 dolarů. Od začátku února pak přidal 43 procent. Očekává se, že v brzké době překročí další magickou hranici 50 000 dolarů.
„Rostoucí cena bitcoinu vyvolává zvýšený zájem investorů, včetně těch amatérských, kterým napomáhá snadný nákup prostřednictvím internetových a mobilních aplikací. Zároveň roste zájem i o další kryptoměny, jako je ethereum a podobně,“ uvedl ředitel Bitstock.com Martin Stránský.
Růst poptávky podporuje i příchod známých investorů, jako byl nedávno majitel Tesly Elon Musk, nebo akceptace bitcoinu platební sítí PayPal.
„Bitcoin se už umí chovat jako digitální zlato, tedy být bezpečným přístavem v krizi. Místo malých investorů do této kryptoměny investují už i ti zkušenější, informovanější, odvážnější a jednotlivé obchody jsou výrazně vyšší než v roce 2017,“ dodává Martin Stránský.
Za celý loňský rok se v tuzemsku prodaly kryptoměny za zhruba 4 miliardy Kč, což je o třetinu více, než v roce 2019.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *