CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

11. 03. 2020

0 komentářů

DXC Technology digitalizovala Fondsdepot Bank a vytvořila robotického finančního poradce.

 

Praha 11. března 2020 – Společnost DXC Technology zajistila pro Fondsdepot Bank, která pod tíhou nových předpisů a technologií ztrácela nejen v oblasti fintech konkurenční výhodu, rozsáhlou digitalizaci procesů. V jejím rámci zmodernizovala back-end podnikové procesy a funkce regulačního výkaznictví, vyvinula robotického finančního poradce a umožnila zásadní snížení počtu pracovníků.

Loading



 

Banka Fondsdepot, která je vlastněna společností DXC Technology, není tradiční spotřebitelská banka. Jako jeden z největších německých nezávislých fondů se orientuje na správu retailových investičních účtů, či outsourcing obchodních procesů pro banky, pojišťovny a investiční společnosti.

Prvním cílem digitalizace banky bylo opustit manuální systém regulačních výkazů založený na excelovských tabulkách. Ten totiž nebyl schopen déle udržet krok s novými požadavky na regulační výkaznictví a předpisy o ochraně údajů, které vstoupily v celé Evropě v platnost. Odborníci z DXC vyřešili tento problém implementací cloudového regulačního reportingu. „Výhodou pro klienta je, že DXC tímto krokem přebírá odpovědnost za infrastrukturu, klientovi poskytuje vyškolený personál a zajišťuje funkce obchodního procesu. Přitom dodržuje nejpřísnější bezpečnostní standardy, nasazuje nejpokročilejší digitální obchodní procesy a používá standardizované šablony, takže novým předpisům je možné rychle se přizpůsobit,“ říká k digitalizaci Bedřich Max Luft, ředitel DXC Technology pro Českou republiku a dodává: „Výsledky jsou výborné a regulační výkaznictví je nyní téměř ze sta procent automatizované. Fyzicky už je jen potřeba zkontrolovat a schválit závěrečnou zprávu. Bance to umožnilo snížit stav personálu na určitých pozicích o 90 procent.“

Bance proces usnadnil reagovat na nové předpisy a aplikovat je. Navíc, díky implementaci platformy tzv. datového skladu, může nyní lépe analyzovat finanční výkonnost i trendy na trhu. To jí do budoucna pomůže k lepším obchodním rozhodnutím.

Plně digitální onboarding

REKLAMA

Digitální transformace také zlepšila postavení klientů a zvýšila orientaci na jejich potřeby. Zaměření na zákazníka vedlo banku i ke změně procesu jejich přijímání. Před digitalizací trvalo celé dva dny, než byl novému klientovi aktivován jeho účet. Nově funguje onboarding prakticky okamžitě – systém disponuje vícekanálovou službu, ke které lze přistupovat kdekoli a z jakéhokoli zařízení. Dále také zajišťuje, aby uživatelské rozhraní bylo jednoduché a intuitivní. V neposlední řadě klientům poskytuje zabezpečení nejvyšší úrovně.

Původní systém byl ze své podstaty poměrně složitý, takže bylo nutné přizpůsobit stávající a budoucí režimy osobní identifikace. Tedy například elektronické ID nebo aplikace pro identifikaci videa, které zákazníkům umožňují navázat spojení se zaměstnancem call centra. Rovněž byly urychleny back-end systémy a zákazníci tak mají z banky přímé a okamžité reakce.

Automatický finanční poradce

Požadavky na nejmodernější způsoby poskytování služeb zákazníkům vyvolaly myšlenku na vytvoření finančního poradce jako robota. Tedy služby na digitální platformě a přidružené vrstvě API, vytvořené společností DXC. Funguje na principu zákaznického dotazníku týkajícího se finančních cílů, investičního horizontu a tolerance k rizikům. Pokročilé algoritmy a finanční modely na jeho základě doporučí zákazníkovi produkt libovolného portfolia. Pokud se zákazník rozhodne pokračovat s konkrétní investicí, robotický poradce dál sleduje a vyhodnocuje nastavenou strategii. Zaměstnanci na pozicích poradců nebyli z procesu plně vyloučeni, Fondsdepot Bank zvolila hybridní přístup, v němž robot doplňuje práci člověka.

REKLAMA

Tisková zpráva DXC Technology

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *