CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

25. 07. 2019

0 komentářů

Evropská centrální banka sazby nezmění

 

Evropská centrální banka dnes potvrdila všeobecné předpovědi. Dle očekávání sazby nezměnila. Rady guvernérů uvedla, že sazby zůstanou buďto na stejné nebo na nižší úrovni až do poloviny příštího roku. Experti Evropské centrální banky zvažují přezkoumání způsobů, jak svou stávající prognózu ohledně výše sazeb upevní. 

Loading



 

Hodnota eura po dnešním oznámení měnové politiky klesla k dolaru o 0,2 % na 1,1119 EUR/USD. S ním spadly i německé desetileté výnosy na rekordní minimum -0,41 %.

V obchodu eurozóny panuje napětí. Regionální průmysl zaznamenává pokles a inflace se pohybuje na úrovních, které jsou hluboko pod cílovou úrovní Evropské centrální banky. Podnikatelská nálada pomalu boří rekordy v pesimismu od finanční krize z roku 2013, vyjádřil se ke stavu obchodu v eurozóně hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš.

Podnikatelská důvěra v Německu se zhoršila již po čtvrté za sebou a to na úroveň nejnižší za posledních šest let. Z dnešních dat a čísel lze jasně vypozorovat prudký pokles ve výrobě.
Zdroj : Patria.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *