CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

17. 09. 2012

0 komentářů

Telefónica ČR obdržela žalobu o náhradu škody

 


 

Změna doporučení pro NWR
Společnost Jefferies snížila cílovou cenu pro akcie NWR z 3,75 GBP (asi 115 Kč) na 3,25 GBP (asi 100 Kč) při doporučení „držet“.
 
Změna doporučení pro ČEZ
Goldman Sachs snížila cílovou cenu pro akcie ČEZ z 960 Kč na 918 Kč při doporučení „neutral/attractive“.
 
Erste Group očekává zpřísnění kapitálových požadavků
Erste Group očekává, že regulátor zvýší kapitálové požadavky. Rakouská centrální banka a rakouský regulátor finančních trhů budou zřejmě požadovat navýšení kapitálových požadavků nad rámec EBA (European Banking Authority). Erste Group je ovšem na toto zvýšení již připravena, neboť k 30. červnu 2012 byla kapitálová přiměřenost společnosti ve výši 14,3 %, což překračuje očekávanou požadovanou hodnotu, která bude zřejmě stanovena ve výši 13 %.
 
Změna doporučení pro Orco
Komerční banka zvýšila doporučení pro Orco na „držet“ z „prodat“. Současně stanovila cílovou cenu na 1,75 eura (cca 43 Kč).
 
Komerční banka hodlá na dividendách vyplácet 60 až 70 % zisku
CEO Komerční banky Henri Bonnet v rozhovoru uvedl, že dividendový výplatní poměr se bude ve střednědobém období pohybovat v rozmezí 60 až 70 %. Banka tak bude pokračovat ve strategii započaté tento rok, kdy vyplatila 64 % svého zisku. O rok dříve výplatní poměr činil 77 %. V současné době se společnost chce zaměřit na udržení silného kapitálového polštáře a zajištění stabilního financování svých současných aktivit a případných nových akvizic.
 
Změna doporučení pro Nokii
Evli Bank zvýšila své doporučení pro Nokii na „koupit“ z původního „redukovat.“ Cílová cena činí 3 EUR.
 
Telefónica Czech Republic obdržela žalobu o náhradu škody
Dne 14. září 2012 obdržela společnost Telefónica Czech Republic, a.s. žalobu o náhradu škody, kterou se společnost České Radikokomunikace, a.s. domáhá náhrady škody ve výši 3.107.900.211 Kč z důvodu údajného porušení § 11 odst. 1 zákona o ochraně hospodářské soutěže spočívajícím v údajném zneužití dominantního postavení ve formě stlačování marží (tzv. margin squeeze).
 
Skupina VÍTKOVICE získala zakázku v Rusku
Největší česká strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP uzavřela na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně kontrakt na dodávky pro ruskou energetiku. Jde o smlouvu na zařízení (trubkové svazky) pro Balakovskou jadernou elektrárnu.

Hodnota zakázky je zhruba 55 mil. Kč (2,2 mil. EUR) a už sedmým kontraktem svého druhu od chvíle, kdy česká strojírenská skupina podepsala memorandum o spolupráci s ruskou skupinou ROSATOM. Předchozí smlouva na dodávku speciálních výměníků určených pro systém regenerace páry pro nový blok Rostovské jaderné elektrárny za více než 7 mil. EUR byla přitom podepsána před necelými dvěma týdny.

Na ruském trhu se VÍTKOVICE neangažují jen v energetice. V současné době skupina dodává technologií pro hutě, válcovny, průmyslové pece, ocelové lahve, mlecí koule, CNG technologie a řadu dalších produktů. „V těchto dnech jsme například uzavřeli i kontrakt na dodávku metalurgických komponentů za tři čtvrtě milionu euro,“ upřesnil předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE HOLDING Jan Světlík.

Strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP podepsala memorandum startující velký projekt spolupráce s ruskou skupinou ROSATOM, která úspěšně staví řadu jaderných bloků v Ruské federaci i dalších zemích, loni v říjnu. Memorandum, které za ruskou skupinu potvrdila dcera ROSATOMu, firma Rusatom Overseas, má v budoucnu VÍTKOVICÍM zajistit uzavření smluv na dodávky zařízení pro jaderné elektrárny budované skupinou ROSATOM, transfer špičkových technologií z ruské strany a také spolupráci při přípravě budoucích smluv v rámci výběrového řízení na výstavbu 3. a 4. bloku jaderné elektrárny Temelín.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *