CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

21. 12. 2018

0 komentářů

Prosincový pátek s vědou proběhl s Jiřím Devátem

 

Jiří Devát, významný manažer české ekonomiky, podnikatel a filantrop, byl přednášejícím hostem dalšího setkání studentů s osobnostmi vědy a výzkumu v rámci jedinečného projektu Pátky s vědou. Ústředním tematem přednášky byl Průmysl 4.0, doplněný bohatými zkušenostmi a osvědčenými metodami přednášejícího. Zajímavý projekt Pátky s vědou se pravidelně koná jeden pátek v měsíci v prostorách Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích. Netradiční setkání studentů s Ing. Jiřím Devátem, proběhlo 14. prosince v přednáškové místnosti s kapacitou 70 míst.

Loading



 

Projekt Pátky s vědou pokračuje čtvrtým setkáním studentů s vědou ve školním roce 2018/2019 v prostorách litoměřického gymnázia. Na prosincové setkání dorazil Jiří Devát, který motivoval studenty svým bezprostředním vystoupením k úvahám nad jejich budoucím profesním směřováním. „Studenti měli mimořádnou příležitost setkat se s významným člověkem z praxe, který dosáhl netušených profesních úspěchů, a přitom zůstal pevně nohama na zemi. S člověkem, který prošel několika firmami na postech, o kterých se nám může jen zdát. S člověkem, který dokázal studentům na základě svých zkušeností předat poselství, že člověk by si neměl určovat limity, že by měl o sobě pochybovat, aby pomyslné limity dokázal překonávat,“ uvádí ředitelka Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích a autorka projektu Radka Balounová.

„Jiřího Deváta jsme pro studenty vybrali jako vhodný příklad člověka, který svou pracovitostí dosáhl velkého karierního úspěchu a dokázal si zachovat skromnost a lidskost. Jeho slova o zodpovědnosti ke svému talentu, o jeho rozvíjení, o zvídavosti a chuti se učit hltali studenti s takovým nadšením, že by tomu jejich rodiče možná ani nevěřili. Jiří Devát je i vhodně motivoval, když jim vštípil, že ve svém životě mohou tvrdou prací a odhodláním i přes časté překážky dosáhnout všeho, o čem sní,“ dodává ředitelka Nadace Unipetrol Julie Růžičková.

V projektu Pátky s vědou se do této chvíle vystřídalo několik významných osobností vědy a výzkumu: Dr. Michael Londesborough, vědec britského původu z Ústavu anorganické chemie Akademie věd České republiky, prof. RNDr. Jan Černý, Ph.D., český imunolog a pedagog působící na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze, prof. RNDr. Helena Illnerová DrSc. významná fyzioložka, biochemička a bývalá předsedkyně Akademie věd České republiky. A samozřejmě Jiří Devát, který patří k významným manažerům české ekonomiky uplynulých dvou dekád. Vystudoval brněnské VUT, následně absolvoval stáž v Japonsku a studoval též v Austrálii. Jeho profesní dráha se dotýká letectví, filmového průmyslu, potravinářství či výroby sportovního vybavení. Nejznámější je však díky celkem 17 letům stráveným v IT, z toho šest let jako generální ředitel Microsoftu v České republice a na Slovensku a čtyři roky jako šéf české pobočky Cisco Systems. Nyní buduje své vlastní podnikatelské projekty a jiným firmám pomáhá v rozvoji inovací, mj. i v oblasti robotizace a tzv. Průmyslu 4.0.

Tisková zpráva Nadace Unipetrol

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *