CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

29. 03. 2012

0 komentářů

Mnoho českých firem je prý na hranici krachu

 


 

Firma také uvedla, že navzdory rostoucímu počtu firemních bankrotů jsou české podniky vystaveny nízkému riziku platební neschopnosti. „Způsob řízení insolvencí u nás se však stále nepřibližuje standardům obvyklým ve vyspělých ekonomikách,“ upozornila ředitelka Dun & Bradstreet pro ČR a SR Alena Seoud.

Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku vzrostl počet firemních bankrotů podle Dun & Bradstreet ve všech regionech s výjimkou Severní Ameriky a severní Evropy. V posledním loňském čtvrtletí globální počet firemních bankrotů, který je měřený pomocí D&B Global Insolvency Indexu, meziročně klesl o 3,3 procenta. To značí rostoucí oživení.

Počet úpadků značně klesl zejména v Severní Americe (-14,2 procenta), zatímco v Asii, s výjimkou Číny, prudce vzrostl a růst v důsledku dluhové krize pokračuje i v Evropě.

Nejvíce je ohroženo růstem rizika insolvence, Chorvatsko, Portugalsko a Španělsko. Na druhé straně je žebříčku je Německo, které se z takových problémů dokázalo vymanit.
Zdroj : ČTK

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *