CZK/€ 24.735 +0,02%

CZK/$ 22.799 -0,04%

CZK/£ 29.063 +0,17%

CZK/CHF 24.930 +0,06%

05. 09. 2018

0 komentářů

Goldman Sachs neumožní klientům bitcoinové obchody, cena bitcoinu se propadla

 

Investiční banka Goldman Sachs odložila své plány na spuštění nové služby, která by jejím klientům umožnila obchodování s kontrakty navázaných na cenu bitcoinu. Důvodem je podle zdrojů serveru Business Insider nejistota v oblasti regulace virtuálních měn. Cena bitcoinu reagovala prudkým propadem.

Loading



 

Vedení Goldman Sachs se údajně v minulých týdnech shodlo na tom, že ke spuštění služby je potřeba ještě velké množství kroků. Většinu z nich přitom nemůže banka ovlivnit. Jde například o regulaci virtuálních měn, která má před sebou ještě dlouhou cestu.

„Já si myslím, že regulace musí být v první řadě jasná. To přitom dnes ani v Americe příliš není, o Česku nemluvě,“ uvedl již dříve pro E15 Premium šéf blockhainové divize Rockaway Capital Viktor Fischer.

Cena bitcoinu na zprávu reagovala prudkým propadem až k hranici sedm tisíc dolarů. Dnešní obchodování pak začínala kryptoměna na hodnotě zhruba 7 350 dolarů.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Do bitcoinu už investuje největší banka v EU či penzijní fond z USA

Do letos spuštěných bitcoinových fondů v USA vskutku mocně investují nejen drobní investoři. Ve větším objemu do bitcoinu skrze dané fondy ke konci prvního čtvrtletí jejich existence, tedy ke konci letošního března, investovalo hned 937 institucionálních hráčů, čili profesionálních finančních domů a firem. Když začínaly tytéž fondy […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 05. 2024

Bitcoin se vrací zpět na úroveň 60 000 USD

Bitcoinu se nepodařilo navázat na dynamiku z předchozího týdne, přičemž jeho cena nebyla schopna dosáhnout „vyššího maxima“ nad hranicí 66 800 USD. Místo toho jsme byli svědky ústupu k hranici 60 000 USD, která byla od března opakovaně testována.

Text: Redakce

14. 05. 2024

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *