CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

07. 06. 2018

0 komentářů

Inovativní a bezpečné investování: Investiční podíl od FINEMO.CZ

 

Na českém trhu se objevila zajímavá a unikátní investiční příležitost. Jedná se o možnost podílet se na výnosech ze zpětných hypoték od společnosti FINEMO.CZ. Garantovaný výnos v případě zpětného prodeje je aktuálně až 5,3 % ročně z investované částky.

Loading



 

Společnost FINEMO.CZ poskytuje již čtvrtým rokem zpětnou hypotéku pod obchodním názvem Renta z nemovitosti, a to jako jediná v ČR. Nyní navíc firma získala pro svou činnost licenci od České Národní Banky, což výrazně zvýšilo zájem o Rentu z nemovitosti. Nyní FINEMO.CZ uvádí na trh nový investiční produkt „Investiční podíl od FINEMO.CZ“.

„Naší snahou je oslovit investory z řad široké veřejnosti. V době prakticky nulového úročení na bankovních účtech přicházíme s nabídkou bezpečného zhodnocení s garantovaným výnosem až 5,3 % ročně dle zvoleného investičního portfolia. Kdo má volné finanční prostředky a hledá bezpečnou investici, má nyní možnost se společně s FINEMO.CZ podílet na výnosech z pohledávek vzniklých ze zpětných hypoték, které seniorům umožňují prožít důstojné stáří bez finančních nesnází. Investovat u nás můžete již od 20 tisíc korun a s investicí nejsou spojeny žádné poplatky,“ shrnuje Marek Rokoský z FINEMO.CZ.

Pořízením Investičního podílu od FINEMO.CZ investor získá právo podílet se na výnosech z konkrétního portfolia pohledávek ze zajištěných úvěrů, a navíc možnost zpětného prodeje Investičního podílu po určité době (zpravidla 3-5 let) s garantovaným ročním výnosem. Výše garantovaného výnosu a minimální doba pro zpětný odkup je závislá na konkrétním portfoliu pohledávek.

„Investice je založena na obdobném principu, který se v posledních letech na českém finančním trhu objevil v podobě P2P platforem (jako např. Zonky), nicméně u nás neinvestujete do jednotlivých úvěrů, ale do portfolií pohledávek z úvěrů, které jsou vždy zajištěny zástavním právem ke kvalitní nemovitosti. Díky prvkům zajištění a diverzifikace se jedná o výrazně bezpečnější formu investování, než představují běžné firemní dluhopisy nebo jiné nezajištěné formy investic,“ doplňuje Marek Rokoský.

REKLAMA

Investorské riziko je omezeno na situaci, kdy nedojde k řádnému splacení všech pohledávek  v portfoliu v plné výši, například v důsledku velmi negativního vývoje cen nemovitostí, které slouží k zajištění.

Investiční podíl lze pořídit jednoduše. „Jakmile zájemce vyplní kontaktní formulář na webu www.finemoinvestice.cz, spojí se s ním náš zástupce a společně najdou optimální řešení. Snažíme se o osobní přístup ke každému investorovi,“ uzavírá Jiří Vránek.

Tisková zpráva: FINEMO

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *