CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

11. 12. 2017

0 komentářů

Nedostatek nových impulsů nechal akciové indexy bez výraznějších změn

 

Evropské akcie dnes příliš vzruchu na trzích nepřinesly. Index Stoxx 600 se obchoduje v blízkosti pátečního zavíracího kurzu. Investoři totiž postrádali k obchodování nové impulsy v podobě makroekonomických ukazatelů či firemních zpráv. Vyšší aktivitu však slibují očekávané události v průběhu tohoto týdne. I v rámci jednotlivých sektorů nebyly pohyby nikterak významné. Energetické tituly si v závěru seance připisují 0,7 %, doprovázené půlprocentními zisky těžařů a zpracovatelů komodit či finančních institucí. Na opačné straně stojí utility, informační technologie nebo telekomunikace, jejichž akcie přicházejí o 0,4 až 0,7 %.

Loading



 

Přes exploze ve Spojených státech otevřely akciové burzy v zámoří mírným růstem. Index S&P 500 přidává zhruba dvě desetiny procenta. S jednoprocentními zisky vedou akciový peloton energetické tituly, s odstupem je následují informační technologie, které připisují půl procenta. V červeném se obchodují akcie maloobchodních řetězců, průmyslových podniků nebo finančních institucí, ztráty se však pohybují do čtvrt procenta.

Pražská burza zakončila pondělní dění poklesem o 0,4 %. Na tomto výsledku se podepsaly všechny tři bankovní domy, z nichž se nejhůře dařilo Komerční bance, která přišla o jedno procento. Největším propadlíkem však byly akcie mediální skupiny CME, které odevzdaly 1,4 %. Naopak největší radost měli akcionáři Kofoly, jejíž akcie posílily o 0,9 %. V plusu uzavřely i akcie pojišťovny VIG, tabákového výrobce Philip Morris ČR a textilky Pegas.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *