CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

03. 08. 2017

0 komentářů

ČNB zvýšila sazby, banky jásají

 

Evropské akcie ke konci obchodování dohání své dopolední ztráty a index Stoxx 600 se pohybuje v okolí své otvírací hodnoty. Daří se dnes sektoru spotřebního zboží, který přidává těsně pod jedno procento. Nejlépe se dnes dařilo britskému oděvnímu řetězci NEXT, jehož akcie si po oznámení rostoucích prodejů připsaly 10 %.

Loading



 

Ztráty ropných společností a strojírenských podniků se snaží kompenzovat zisky stavebnictví a utilit. Německý koncern Siemens po oznámení slabých výsledků za druhé čtvrtletí odepisuje skoro tři procenta. Na místě dnes přešlapuje bankovní sektor, z něhož vyniká pouze největší italská banka UniCredit. Její akcie si dnes připisují přes 6 %, když pod vedením nového generálního ředitele úspěšně pokračuje v restrukturalizačním procesu a za druhé čtvrtletí vykázala 3% růst zisku.

Americké akcie na začátku obchodování mírně ustupují ze svých včerejších historických maxim. Index S&P 500 oslabuje do dvou desetin procenta, když ho nejvíce tíží ztráty energetických společností a finančního sektoru.

Pražská burza dnes zareagovala na zvýšení úrokových sazeb Českou národní bankou, když k zisku 0,7% zisku pražského indexu PX nejvíce přispěly Erste Group a Komerční banka, které si připsaly okolo 1,5 %. Dařilo se i pojišťovně VIG s 0,4% ziskem. K finančním institucím se dnes přidaly i Unipetrol s +1,2 % a O2, jejíž akcie si polepšily o 0,7 %. Na opačném konci pražského pelotonu se dnes ocitly mediální skupina CME se ztrátou 0,7 % a tabákový Philip Morris ČR s -0,3 %. Objem obchodů dnes dosáhl 400 mil. CZK.

RICHARD MIŘÁTSKÝ, KOMERČNÍ BANKA

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *