CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

09. 05. 2017

0 komentářů

Subjekty:

ANO spořitelní družstvo zavádí vlastní platební styk

 

ANO spořitelní družstvo přechází k vlastnímu platebnímu styku prostřednictvím přímého napojení na clearingové centrum České národní banky. Bankovní kód ANO spořitelního družstva je nově 2260. Tato změna přinese především zrychlení převodu finančních prostředků a jejich zasílání přímo na účet vedený u ANO spořitelního družstva.

Loading



 

ANO spořitelní družstvo pokračuje v naplňování své strategie a přechází od 4. května 2017 k vlastnímu platebnímu styku. „Se zavedením vlastního bankovního kódu 2260 dochází ke zrychlení platebního styku, naše záložna se tak zařazuje po bok bankovních domů,“ říká Ing. Petr Illetško MBA, předseda představenstva ANO spořitelního družstva.

Pro zákazníky bude tato inovace znamenat možnost zasílání peněžních prostředků přímo na účet vedený u ANO spořitelního družstva a zrychlení převodu finančních prostředků mezi bankovními účty na nejvyšší možnou míru. Příchozí platby budou poukazovány na účet ANO spořitelního družstva nejpozději druhý den po odeslání z odchozí banky, tedy o jeden den dříve než doposud.

Jak bude nyní platební styk fungovat?

Odchozí platby budou identifikovány označením a číslem účtu odesílatele platby a není potřeba, aby u nich klient v internetovém bankovnictví cokoliv měnil.

REKLAMA

Pro příchozí platby na účet u ANO spořitelního družstva bude zákazník zadávat jen své číslo účtu a za lomítkem uvede bankovní kód 2260. Ruší se také předchozí označení 188 před samotným číslem účtu, které bude nyní např. 1947000015/2260.

Do 30. června 2017 bude možné pro příchozí platby používat původní i nový způsob platebního styku. Po této lhůtě musí však všichni zákazníci přejít na nový způsob, jinak hrozí, že platba nebude řádně připsána.

Hlavní výhody platebního styku u ANO spořitelního družstva:

  • rychlý převod finančních prostředků u příchozích plateb (zkrácení o 1 den),
  • odchozí platby identifikovány označením a číslem účtu odesílatele platby,
  • zasílání plateb přímo na účet klienta (člena družstva),
  • plánovaný další rozvoj produktů a vylepšování služeb.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

fintech - technologie - internet

Kdo brzdí fintech?

Finanční technologie (fintech) mají před sebou světlou budoucnost. Přítomnost ale již tak zářná není. Přestože se technologické společnosti smějí dostat k bankovním datům již od ledna, realita je jiná. Kdo je brzdou?

Text: Petr Zámečník

23. 07. 2018

Studenti - finanční vzdělávání - škola

Studentský účet? Není třeba…

České banky nabízejí „zvýhodněné“ bankovní účty pro studenty. Nejsou ale třeba – student si může bankovní účet zřídit zcela zdarma. Které banky cílí na studenty a které naopak nabízí levné bankovní služby všem?

Text: Petr Zámečník

02. 09. 2014


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *