CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

28. 04. 2017

0 komentářů

Golden Gate CZ letos prodala zlato a stříbro za 317 milionů

 

Lídr českého trhu s investičním zlatem a stříbrem společnost Golden Gate CZ zaznamenal v prvním čtvrtletí roku 2017 meziroční dvanáctiprocentní nárůst tržeb a eviduje šestiprocentní nárůst počtu uzavřených smluv. Tržby za první čtvrtletí dosáhly 317,1 milionu korun, ty loňské činily 282,9 milionu korun.  Celkem společnost prodala 267 kilogramů investičního zlata a 1 817 kilogramů stříbra, oproti loňsku prodej zlata vzrostl o sedm procent a stříbra dokonce o 42 procent.

Loading



 

Zisk před zdaněním dosáhl 3,8 milionu Kč. Objem cílových částek spořících smluv již dosahuje 8,2 miliardy korun, což je od začátku roku nárůst o 0,8 miliardy korun.

Spoření do zlata je v současnosti skutečným trendem, který lze přirovnat k začátkům stavebního spoření.  Spořicí programy do zlata a stříbra začínají už od 500 Kč za měsíc, lidé si však loni spořili průměrně 1500 až 2000 Kč měsíčně.

„V letošním roce ale pozorujeme nárůst měsíčního spoření. Klienti si v průměru ukládají už 3 000 Kč a více. Nejvíce oceňují jednoduchost. Sami si vyberou cílovou částku i výši měsíční platby a v průběhu spoření dostávají naspořený kov do svého vlastnictví,“ říká Vladimír Brůna, předseda představenstva Golden Gate CZ.

Nejoblíbenějším jednorázovým investičním produktem je i nadále zlatá unce o velikosti 31,103 gramů v hodnotě přes 30 tisíc korun.

REKLAMA

Zlato zažilo nejlepší čtvrtletí za poslední rok. Od poloviny března, kdy FED zvedl úrokové sazby, zhodnotilo do poloviny dubna v dolarech už o více než čtyři procenta a od ledna si připsalo téměř devět procent, v korunách o osm. Stříbro si vedlo ještě lépe. Od začátku roku si připsalo takřka 15 procent v dolarech a v korunách 13,5 procenta. Příčinou růstu bylo zejména zvýšení sazeb v USA a také rostoucí geopolitické napětí.

„Po prvním kole francouzských voleb, které dopadlo dle očekávání trhů, začala cena drahých kovů klesat a dostala se na dvoutýdenní minima. Pro investory tak jde o výbornou příležitost, kdy mohou zlato a stříbro nakupovat za velmi příznivé ceny. Dlouhodobě totiž očekáváme pokračující růst ceny drahých kovů podpořený rostoucí inflací,“ dodává Vladimír Brůna

Zlaté či stříbrné cihličky vlastní v Česku zatím jen pět procent naší populace. Přitom 29 procent Čechů by o takovou investici mělo zájem, jak ukázal nedávný průzkum agentury NMS. Češi jsou tradičně velmi spořiví a vyhledávají bezpečné investice. Vyhovuje jim proto vlastnit kov fyzicky.

Fyzické zlato jako zajištění majetku vyhledávají stále častěji lidé z celé Evropy. Ve Velké Británii stoupl například zájem o fyzické zlato meziročně o 39 %, především kvůli nejistotě kolem brexitu.

REKLAMA

Tisková zpráva Golden Gate

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *