CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

Text: Petr Zámečník

13. 10. 2009

0 komentářů

Petr Stuchlík: Nikomu partnerství Banky roku vnucovat nebudu

 


 

Co je důvodem ukončení spolupráce s MasterCardem na Bance roku? 

Svůj díl hraje personální změna ve vedení společnosti MasterCard v ČR, možná nepochopení konceptu spolupráce a zároveň úspěšný růst společnosti Fincentrum. MasterCard se přestal chovat jako partner ocenění a tlačil nás do podmínek, které jsme nebyli ochotni splnit. Fincentrum není PR agentura a MasterCard nebyl klient v agenturním slova smyslu. Vždy jsme se k sobě chovali jako partneři, kteří mají zájem ocenění společně rozvíjet, mají společný zájem a vzájemně se respektují. S panem Čarnýmpanem Javorským tento vztah fungoval 8 let, bohužel nový Country Manager vidí komunikaci společnosti v ČR jinak. Na to má právo, my máme právo jeho podmínky nepřijmout.

Nešťastné je načasování. MasterCard s ročníkem 2008 vyjádřil spokojenost a v červenci 2009 jsme obdrželi objednávku na další ročník, na jejímž základě se začala připravovat smlouva. Bohužel v září – čtyři týdny před vyhlášením – nový Country Manager pan Lang znova dohodnuté podmínky spolupráce otevřel. Sám jsem navrhoval, že se můžeme bavit o úpravách ročníku 2010, že některé požadavky jsou z podstaty nesmyslné. Například jak máme upravit složení poroty, když už probíhá hlasování?

Navíc v situaci, kdy letošní ročník bude poprvé přenášet Česká televize a dochází k dalším drobným změnám, které prestiž ocenění dále posílí.

Co předcházelo ukončení spolupráce?

REKLAMA

Osobní schůzky, telekonference, vyjednávání. Pokud ale někdo přichází z pozice „vše špatně, teď tu uděláme pořádek“, přestává to pro nás dávat smysl. Já nikomu partnerství Banky roku vnucovat nebudu, nemusíme se podbízet.

Proč se generálního partnerství ujala společnost Fincentrum? 

Právě proto, že se nemusíme podbízet. Banka roku po osmi letech fungování potřebuje další podněty ke svému rozvoji, směřujeme ke zvýšení odbornosti a ještě vyšší transparentnosti. Rozhodli jsme se, že Banku roku zastřeší Fincentrum, které bude spolupracovat s dalšími partnery. Jako rovnocenný a sebevědomý protějšek, který nabízí plnění těm, kteří o to mají zájem.

Když jsme Banku roku v roce 2002 poprvé vyhlásili, bylo Fincentrum malou internetovou společností. Letos očekáváme provizní obrat přes 450 milionů korun, jsme ziskoví a rosteme meziročně o více než 30 %. Pro některé penzijní fondy, pojišťovny, ale i hypoteční banky, patříme mezi nejdůležitější externí distributory v ČR. Fincentrum zaměstnává 4 analytiky, spolupracujeme prakticky se všemi významnými produktovými partnery. Znalost finančního trhu a produktů na něm máme velkou.

REKLAMA

Fincentrum je zároveň nezávislé, patří Martinu Nejedlému a , nemáme důvod někoho protežovat. Podobně jako MasterCard spolupracujeme v ČR prakticky se všemi bankami, v tomto ohledu se nic nemění. Navíc jsme úspěšní a ziskoví, partnerský příspěvek nepotřebujeme, pokud necítíme, že jde o férový a vzájemně výhodný obchod.

Co od generálního partnerství očekáváte?

Posílení odbornosti ocenění Banka roku a jeho další rozvoj.

Kde získáte tak rychle finanční zdroje na financování generálního partnerství? 

Znova opakuji, že Fincentrum je finančně zdravá a zisková společnost, zafinancování generálního partnerství je drobnost.

Jaké reakce na změnu generálního partnera očekáváte? 

I když jsme byli donuceni se rozhodnout pod obrovským časovým tlakem, reakci trhu i partnerů jsem si dovolil osondovat. S žádnými negativními reakcemi jsem se nesetkal, takové věci se prostě stávají.

„Ponecháte“ si generální partnerství i do dalších ročníků, nebo budete hledat jiného partnera? 

Předpokládám, že Fincentrum Banka roku bude pokračovat i v dalších ročnících.

Děkuji za rozhovor.

Fincentrum Banku roku pořádá společnost Fincentrum Media, která je zároveň vydavatelem odborných serverů Investujeme.cz, Investujeme.sk a Hypoindex.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Karel Šulc - Fincentrum

Karel Šulc: Ve strategiích ETF Constellation nabídneme aktivně řízené jednorázové i pravidelné investice

Divize Fincentrum bude rozvíjet investiční poradenství. V rámci této změny nabídne nejprve jednorázové, ale následně i pravidelné investice prostřednictvím strategií ETF Constellation, využívajících investiční signály BlackRock. Co změna přinese pro klienty i pro jejich poradce? Odpovídá Karel Šulc, místopředseda představenstva společnosti Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Text: Petr Zámečník

17. 09. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *