Sobota 31. července. Svátek má Ignác.

Změny v představenstvu Raiffeisenbank

Banky Raiffeisenbank 11.04.2018 | 10:44 0 Komentářů

S účinností od 15. dubna 2018 se novým členem představenstva Raiffeisenbank stane Martin Stotter, který bude z pozice CRO (Chief Risk Officer) zodpovědný za oblast řízení rizik. Současně se, jak už bylo v minulosti oznámeno, ke stejnému datu ujme vedení korporátního segmentu František Ježek.

Martin Stotter (41) absolvoval matematické gymnázium a poté univerzitu ve Štýrském Hradci, kde v roce 2002 získal titul doktor práv. Studoval rovněž na univerzitě Alcalá de Henares ve Španělsku. Pro skupinu Raiffeisen Bank International (RBI) pracuje již více než patnáct let, a to jak v domovském Rakousku, tak i například v Srbsku či Slovinsku. Před příchodem do Raiffeisenbank zastával pozici CRO a člena představenstva Raiffeisen banky a.d. v Bělehradě. Martin Stotter hovoří německy, anglicky, španělsky a srbsky. Mezi jeho koníčky patří sport, historie a cestování.

František Ježek (45) byl doposud členem představenstva Raiffeisenbank zodpovědným za řízení rizik. Od 1. dubna 2018 bude, rovněž z pozice člena představenstva banky, nově řídit divizi korporátního bankovnictví. Před nástupem do Raiffeisenbank působil ve vídeňské centrále RBI jako šéf retailového risku pro všechny trhy, na kterých skupina RBI v regionu střední a východní Evropy působí. Pracoval rovněž ve skupině GE Money. František Ježek vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a hovoří anglicky a německy. Volný čas rád tráví na horách.

Tisková zpráva Raiffeisenbank