CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

17. 12. 2021

ZDR Investments kupuje svou padesátou a zároveň největší nemovitost

Skupina nemovitostních fondů pokračuje ve své zahraniční expanzi. Novým přírůstkem fondu kvalifikovaných investorů ZDR Investments SICAV a.s. je retail park v chorvatské Pule.

Na ploše 37 tis. m2 obchodních ploch jsou hlavními nájemci Interspar, Müller drogerie, dm drogerie, Intesport, Hervis, TEDi, JYSK, Decathlon, Harvey Norman, Mc Donalds a všechny hlavní značky z oblasti textilního diskontu jako například C&A, KiK, New Yorker, Deichmann, CCC, Pepco, Orsay, NKD nebo Takko.

Pula se svými 65 tisíci obyvateli představuje největší město istrijské župy a leží na samém jihu Istrijského poloostrova. Spádová oblast přesahující 100 tis. obyvatel zaručuje vysokou návštěvnost retail parku po celý rok i mimo nadprůměrně silnou letní turistickou sezonu.

Pula City Mall byl vybudován ve třech fázích postupně od roku 2016.  Poslední etapa, která obsahovala kromě výstavby nového objektu také rozšíření ploch pro některé stávající nájemce, byla dokončena v roce 2020.

Retail park v hodnotě 70 mil. EUR byl zakoupen od rakouské developerské skupiny MID-Bau, financujícím partnerem je BKS Bank AG.

Tato akvizice pro nás znamená překročení řady významných milníků v historii skupiny ZDR Investments. Završujeme 4. rok úspěšného rozvoje našich nemovitostních fondů, vstupujeme s Chorvatskem do 5. země, zároveň kupujeme 50. nemovitost do portfolia, které překračuje hranici 200 tis.m2 pronajímatelné plochy“, komentuje akvizici JUDr. Zdeněk Prázdný, partner skupiny ZDR Investments.

„Chorvatský trh maloobchodních nemovitostí zaznamenává v posledních letech významný rozvoj. Nové projekty realizují z velké části zkušení němečtí a rakouští developeři komerčních nemovitostí, kteří včas poznali příležitost atraktivních trhů bezprostředně za hranicemi Rakouska, ve Slovinsku a Chorvatsku“, dodává Radek Hladký, partner skupiny ZDR Investments.

Touto akvizicí jsme významně pokročili v naši zahraniční expanzi. Pula City Mall splňuje veškeré naše požadavky na bonitu nájemců, dlouhodobost nájemních smluv a nadprůměrnou rentabilitu vlastního kapitálu. Atraktivní zahraniční nemovitosti tvoří na portfoliu skupiny ZDR Investments nyní podíl ve výši 53 %“, komentuje akvizici Roman Latuske, partner skupiny ZDR Investments.